Το Botrini’s γιορτάζει τα 12 χρόνια του με special events

Tα δωδέκατα γενέθλιά του, με δυο εκδηλώσεις ενδεικτικές «της αγάπη μας για το Riesling, μαζί με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf, που παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά εδώ και 400 χρόνια», γιορτάζει στις αρχές Οκτωβρίου το εστιατόριο Botrini’s, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«12 χρόνια σύγχρονης, νοσταλγικής, ειλικρινούς και επιδραστικής γαστρονομίας. 12 χρόνια ζωής ως μέρος αυτής της μυστικής κοινωνίας ανθρώπων που ρετουσάρουν ζωμούς, μεταγγίζουν κρασιά σε κρυστάλλινες καράφες τελετουργικά, ταΐζουν το προζύμι τους, φωνάζουν “πάσο”, φτιάχνουν φρέσκες παπαρδέλες με ευλαβική προσήλωση, διηγούνται Ιστορίες για μαγειρικές παραδόσεις και τόπους, καπνίζουν ψάρια, στήνουν πολύχρωμες συνθέσεις σε λευκά πορσελάνινα πιάτα, τα αφήνουν συγχρονισμένα σε στρογγυλά τραπέζια. Ανθρώπων που σας χαρίζουν τα μεγαλύτερά τους χαμόγελα με την ελπίδα πως θα τους τα επιστρέψετε».

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Οκτώβρη στις 4:30 το απόγευμα το Botrini’s παραθέτει μία κάθετη γευσιγνωσία ενός εκ των πιο εμβληματικών κρασιών του κτήματος «με συγκλονιστική συγκέντρωση και ορυκτότητα», όπως το περιγράφει ο James Suckling: Dr. Bürklin-Wolf, Forster Pechstein G.C. Trocken.

8 από τις καλύτερες σοδειές ανάμεσα στο 2005 και το 2021 από magnum φιάλες τις οποίες θα παρουσιάσει ο Oskar Micheletti, export manager του περίφημου οινοποιείου.

Την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου.

Σε ένα επετειακό δείπνο με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας 13 σταδίων που περιλαμβάνει κάποια από διαχρονικά πιάτα του εστιατορίου και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

Τα πιάτα, αυτά, συνοδεύονται από 8 γερμανικά Rieslings σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της γιορτής του Botrini’s, θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο, σχεδιασμένο από το διεθνώς βραβευμένο G Design Studio.

Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Δείτε εδώ το μενού γευσιγνωσίας 

Δείτε εδώ τα κρασιά.

Κρατήσεις Botrini’s

📞 210 68 57 323

✉️ [email protected]

www.botrinis.com