Ο Γιώργος Ζερβογιάννης είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2024

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2024 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Γιώργος Ζερβογιάννης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά.  Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο Γιώργος Ζερβογιάννης, Head of Wine, Scorpios Group στη Μύκονο, διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών και ημιτελικών εξετάσεων αλλά και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού. Η συμμετοχή 14 συνολικά οινοχόων, αρκετών νέων και πρωτοεμφανιζόμενων, είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα για το μέλλον και την εξέλιξη του επαγγέλματος του οινοχόου στην Ελλάδα αλλά και του εμφιαλωμένου, ποιοτικού κρασιού.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο των εστιατορίων και του fine dining, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν αρχικά οι οχτώ και τελικά οι τρείς με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κοινού.

Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, Wine Director – Tsaknakis Wines (δεύτερη θέση), και ο Δημήτρης Μπάρτζης, Sales Consultant, MyCava Athens (τρίτη θέση).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε και τον φετινό διαγωνισμό. Χρυσός χορηγός για μία ακόμη χρονιά ήταν οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος που υποστηρίζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τον διαγωνισμό και την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα. Οι άλλες εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2024 είναι οι ακόλουθες:

Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional

Χορηγοί: WSPC Sommelier Academy, Metaxa, Elit Vodka, Acqua Panna – S. Pellegrino, Inedit beer, My Cava & Masterzen.

Υποστηρικτές: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Grande Bretagne Hotel, Ευτυχιάδης Wine Accessories, Trikalinos Bottarga, CavaCava, Cava Ανθίδης.