Άρης Σκλαβενίτης: Ο καλύτερος έλληνας οινοχόος για το 2023

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Άρης Σκλαβενίτης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά.

Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier του Oinoscent Wine Bar, διακρίθηκε ανάμεσα στους 9 συνολικά υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρείς με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» με την παρουσία κοινού.

Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε τον φετινό διαγωνισμό έπειτα από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα. Οι εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2023 είναι οι ακόλουθες:

Χορηγοί του διαγνωνισμού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο

Χρυσός Χορηγός: Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος

Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional

Χορηγοί: WSPC, Metaxa, Elit Vodka, Acqua Panna – S. Pellegrino, Inedit beer, MyCava, Trinity Wines & Masterzen.

Υποστηρικτές: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Ευτυχιάδης Wine Accessories, Trikalinos Bottarga,   CavaCava, Cava Ανθίδης.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηνόραμα, Grape, andro.gr