Ένα ελληνικό και ένα βρετανικό τυρί διαγωνίζονται σε βιταμίνες, αλάτι και λιπαρά. Το τσένταρ είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, όμως η φέτα είναι φουλ στη βιταμίνη Β12
Φέτα
Τα υπέρ
- Η φέτα έχει περισσότερη βιταμίνη Β6 από το τσένταρ, η οποία υποστηρίζει το νευρικό σύστημα
- Περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους (μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια)
- Έχει αρκετή βιταμίνη Β12 η οποία προλαμβάνει την αναιμία
- Περιέχει προβιοτικά, τα οποία βοηθούν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου
Τα κατά
- Η φέτα περιέχει διπλάσια ποσότητα αλατιού από το τσένταρ. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει την πίεση και να προκαλέσει εγκεφαλικό
Τσένταρ
- Περιέχει περισσότερο ασβέστιο από τη φέτα, που είναι σημαντικό για δυνατά οστά
- Περιέχει βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό) και χτίζει γερά οστά
- Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι καλή για την όραση και υγιές δέρμα
- Έχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία είναι σημαντική στην αναγέννηση των ιστών
Τα κατά
- Έχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, που η κατανάλωσή τους συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις