Το La Meat Maison στην Κηφισιά ανάβει φωτιές για τους meat lovers

Με ένα ολοκαίνουργιο και λαχταριστό μενού που υπογράφει ο meat master Μιχάλης Μερζένης, την premier league των κοπών, αποκλειστικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο και τη signature απροσποίητα κομψή και πηγαία φιλική ατμόσφαιρα του εστιατορίου La Meat Maison στην Κηφισιά, δεν είναι να απορείς που η φετινή τάση της εστίασης στην Αθήνα θα είναι «meat is the new black».

Το La Meat Maison κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και δεν σβήνει κεράκι στην τούρτα του. Αντίθετα, ανάβει νέες φωτιές στο καθιερωμένο στέκι των meat lovers στην Κηφισιά.

Παντζάρια στα κάρβουνα, χειροποίητο κρεμώδες τυρί, pesto αμύγδαλου και άνηθο

Με νέο σεφ τον γητευτή των κρεάτων Μιχάλη Μερζένη και ένα ολοκαίνουργιο μενού, όπου πρωταγωνιστούν οι καλύτερες συλλογές κοπών από όλον τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την καθηλωτική ποιότητα της πρώτης ύλης σε όλες του τις προτάσεις, το brand που είναι συνώνυμο με τις δυνατές εμπειρίες κρεοφαγίας, έρχεται φέτος να αποδείξει ότι το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει το La Meat Maison», δεν είναι τίτλος που του αποδόθηκε τυχαία.

Ο νέος κατάλογος κινείται σε comfort ρυθμούς με τα πιάτα – από το flat bread (με κυανό τυρί, φρέσκια τρούφα εποχής και πράσινο μήλο), τα short-ribs παστίτσιο (με φρέσκα ζυμαρικά, κρέμα τυριού μετσοβόνε και μανιτάρι πορτσίνι) και το chef’s rossini (με olive fed wagyu, foie gras, φρυγανισμένο brioche και πιπεράτη σάλτσα κόκκινου κρασιού) μέχρι το ιδιαίτερο beef foie gras (με λάδι wagyu, cranberries, τσιπς πράσο και συνοδευτικό ψωμί brioche) και τον γύρο αρνί (με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, chimichurri και γιαούρτι με κύμινο) – να «αρθρώνουν» μια ολοκαίνουργια γαστρονομική διάλεκτο γλώσσα, με επιρροές από τα «γλωσσάρια» της ελληνικής, της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

Γύρος αρνί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, chimichurri και γιαούρτι με κύμινο

«Θεωρούμε ότι το La Meat Maison και ο Μιχάλης Μερζένης είναι το ιδανικό ταίριασμα» δηλώνει ο συνιδιοκτήτης Christian El Helou και συνεχίζει «Στο νέο μας μενού εμπεριέχεται μια ευρύτερη γκάμα από premium κρέατα -από αρνί και κοτόπουλο έως βοδινό-,  τα οποία γίνονται ταυτόχρονα πρέσβεις των θεμελιωδών αξιών του brand που δεν είναι άλλες από τη δέσμευσή μας για εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και τη δημιουργία κορυφαίων γευστικών εμπειριών».

Τα short-ribs παστίτσιο με φρέσκα ζυμαρικά, κρέμα τυριού μετσοβόνε και μανιτάρι πορτσίνι

«Σε αυτό το μενού» εξηγεί με τη σειρά του ο Μιχάλης Μερζένης «ακολουθήσαμε όλες τις νέες τάσεις που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, κατά το δυνατό ντόπια προϊόντα και επιλογές από μικροπαραγωγούς. Ενώ, εξακολουθούμε να «υποκλινόμαστε» στον πρωταγωνιστή αυτών των τραπεζιών, που δεν είναι άλλος από τις εξαιρετικές κοπές (τις οποίες αλλάζουμε στο μενού σε τακτά χρονικά διαστήματα), την ίδια ώρα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε απλές και καθαρές γεύσεις, προκειμένου να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο αυτό τον απόλυτο ηγέτη του brand, το κρέας στην υψηλότερη ποιότητά του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτα πολύχρωμα, ενδιαφέροντα, ταξιδιάρικα και που -πολλά- διαθέτουν και μια παιχνιδιάρικη διάθεση διάδρασης».

Black Angus Madhi με καμμένο βούτυρο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με λουκάνικο Chorizo και γιαούρτι

Κι είναι αυτό το παιχνίδι της διάδρασης που πλέον έχει μεταμορφώσει και το εσωτερικό του concept store του La Meat Maison της Κηφισιάς και επέβαλε την αντικατάσταση των κλασικών βιτρινών με ξύλινους πάγκους… (δια)δράσης. Εδώ, όπου εξακολουθούν να πωλούνται οι μοναδικές κοπές – πολύτιμη συλλογή της κρεατολαγνικής μπράντας, αλλά και οι σαμπάνιες και τα κρασιά και όλα τα plus ones (από σάλτσες και μπαχαρικά μέχρι λάδια και ζυμαρικά) που θα απογειώσουν ένα γεύμα σε κρέας σε μία μοναδική εμπειρία γεύσης, οι καθημερινές αγορές γίνονται πλέον μια άμεση, προσωπική (και προσωποποιημένη) εμπειρία.

Διάφραγμα ψημένο medium rare

La Meat Maison

Θα μπορούσες να μας αποκαλέσεις εύκολα «Λάνσελοτ του κρέατος», «Μαγγελάνους μιας ποιοτικής μπριζόλας», «Van Gogh του meat cutting»… Η ομάδα του La Meat Maison, όμως, είναι πολλά περισσότερα. Είμαστε οι άνθρωποι που μέσα από το πάθος, την τεχνογνωσία  και την διαρκή αναζήτησή μας για τα καλύτερα κρέατα παγκοσμίως, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό community εκτροφέων-παραγωγών-καταναλωτών, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η τελική γεύση ξεκινά από την ποιότητα της διατροφής των ζώων.

Διάφορες κοπές στο La Meat Maison στην Κηφισιά

Το La Meat Maison είναι ο τελικός προορισμός αυτού του ταξιδιού, το θησαυροφυλάκιο, όπου συγκεντρώνονται όλα τα πολύτιμα πετράδια του βρώσιμου στέμματος.

Απευθυνόμενοι τόσο στο χονδρεμπόριο όσο και στη λιανική πώληση, εμείς οι άνθρωποι του La Meat Maison έχουμε μία αποστολή: να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η υψηλή ποιότητα κρέατος είναι οικονομικά προσιτή, προσφέροντας προϊόντα που τιμούν πραγματικά την καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας, μέσα από σημεία πώλησης τα οποία εξυμνούν τη γαστρονομική ικανοποίηση.

Μους και σορμπέ σοκολάτας με κομμάτια brownies και σάλτσα σοκολάτας

Δείτε εδώ το μενού του La Meat Maison Κηφισιά

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας, Κηφισιά

Για παραγγελίες και κρατήσεις: 2108087372, 2108085183