Mε εκπληκτική θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού, το ξενοδοχείο Electra Palace οριοθετεί τη σημαντικότερη περιοχή στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Aριστοτέλους.
Και τα 138 μοντέρνα δωμάτια και σουίτες, κοινόχρηστοι χώροι, αίθουσες συσκέψεων, εστιατόρια και καφέ στο roof garden, καθώς και το λόμπι του ξενοδοχείου, που ανακαινίστηκαν πρόσφατα, σχεδιάστηκαν και ανακατασκευάστηκαν από την αρχή, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει πλήρως και τις πιο απαιτητικές προσδοκίες των επισκεπτών.
H ιδιαιτερότητα της καταπληκτικής ημικυκλικής κάτοψης καθόρισε την οργάνωση του χώρου και τις νέες χαράξεις των ορόφων του κτιρίου, που αφορούν στα δωμάτια, τα μπάνια και τους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόριο, μπαρ, café, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, roof garden, SPA).
Tο σύνολο των επεμβάσεων συμπληρώθηκε με τη μελέτη διακόσμησης όλων των χώρων και η επίπλωση των δωματίων και των σουιτών σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για το ξενοδοχείο Electra Palace.
Kεντρική ιδέα του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθούν χώροι άνετοι και φωτεινοί, με ατμόσφαιρα πιο οικεία από αυτήν ενός τυπικού ξενοδοχείου.
H επίπλωση, τα επίτοιχα φωτιστικά και διακοσμητικά, τα φωτιστικά δαπέδου και οι πίνακες επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αποδώσουν ένα σύνολο σε κλασικό ύφος, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με σύγχρονη τεχνολογία.
Η καθολική ανακαίνιση του κτηρίου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα απαιτητική, τεχνικά και αρχιτεκτονικά διαδικασία, για την οποία εργάστηκαν εντατικά δεκάδες τεχνικοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, κάτω από την αρχιτεκτονική επίβλεψη της Μόρφως Παπανικολάου και της Ολίβιας Σίσκου, αλλά και χάρη στην κατασκευαστική εμπειρία της εταιρείας ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ.
Οι τοίχοι στους κοινόχρηστους χώρους είναι «ντυμένοι» με πίνακες αντίγραφα από διάφορους καλλιτέχνες, κατόπιν συνεργασίας του ξενοδοχείου με την MOMus, εκτίθενται κομμάτια της Ελένης Ζούνη, αντίγραφα της συλλογής Κωστάκη καθώς και φωτογραφίες του αείμνηστου φωτογράφου Γιάννη Κυριακίδη.
Εστιατόριο Orizontes Roof Garden στο Electra Palace Thessaloniki
Μίνιμαλ, στις αποχρώσεις του ασπρόμαυρου, είναι πλέον το roof garden, που φιλοξενεί το εστιατόριο, τον χώρο του πρωινού και το bar.
Ο νέος σεφ του εστιατορίου Orizontes Roof Garden, Γιώργος Βαγιωνάς, έχει δημιουργήσει ένα comfort μενού βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και τεχνικές από το παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα.
Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μερικά πιάτα, τα απολαυστικά πιάτα, σε ένα τραπέζι με την πιο όμορφη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο!
Εντυπωσιακό ήταν το ceviche λαβράκι, με πουρέ γλυκοπατάτας, αβοκάντο, κόλιανδρο και τραγανό κρεμμύδι. Ένα εντυπωσιακά ελαφρύ, γευστικό και παράλληλα χορταστικό πιάτο, το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει ένα υπέροχο δείπνο ή να αποτελέσει συνοδευτικό για λευκό κρασί.
Εξαιρετικό ήταν και το καπνιστό χέλι με πατάτα παβέ, καπνιστή παντσέτα, ξινόγαλο και λάδι άνηθου. Τρυφερό το χέρι, τραγανή εξωτερικά και βελούδινη εσωτερικά η τερίνα της πατάτας, με την παντσέτα να προσθέτει γευστική ένταση στο πιάτο και το ξινόγαλο να δίνει τη στρογγυλεμένη οξύτητά του και να το ολοκληρώνει με τον πιο όμορφο τρόπο.
Ένα από τα κορυφαία κυρίως πιάτα ήταν ο μπακαλιάρος. Τρυφερό φιλέτο, απόλυτα ζουμερό, σωστό στο αλάτι, συνοδευόταν από κουνουπίδι σε δύο υφές (πουρέ και καψαλισμένο). Το τραγανό kale πρόσθετε την υφή του, ενώ μία σάλτσα λεμονιού έδενε όλα τα υλικά μεταξύ τους και δημιουργούσε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Η κουζίνα του εστιατορίου παραμένει ανοιχτή από τις 12.00 μέχρι τις 23.30 καθημερινά.