Συνολικά 13 αστέρια Michelin θα λάμψουν φέτος στο στερέωμα του πιο εμβληματικού γαστρονομικού event του καλοκαιριού, που διοργανώνει ο όμιλος Andronis στα πολυβραβευμένα εστιατόρια Lycabettus (Andronis Luxury Suites), Lauda (Andronis Boutique Hotel Oia) και Τhroubi (Αndronis Concept), στη Σαντορίνη.
Τα events θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό line-up που εγκαινιάζεται από τον τριάστερο Emmamuel Renaut και τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Έλληνα Φίλιππο Χρονόπουλο, αναδεικνύοντας το καθιερωμένο πλέον ραντεβού του καλοκαιριού, σε σημείο αναφοράς στο καλεντάρι των απανταχού γαστροφίλ.
Το πρόγραμμα του Andronis Gastronomy Festival
13 & 14 Ιουνίου: Ο τριάστερος Emmanuel Renaut, chef-patron του Flocons de Sel στις γαλλικές Άλπεις και «ηθικός αυτουργός» των γεύσεων του εστιατορίου Lauda του Andronis Boutique Hotel, έρχεται μαζί με τον μοναδικό διάστερο Έλληνα chef, Philip Chronopoulos στη μεθυστική Οία και στο Lauda για να μας προσφέρουν δύο βραδιές… κάτω από τα Michelin αστέρια τους!
13 & 14 Ιουλίου: Ο Alex Dilling, παλιότερα executive chef στο φημισμένο και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο The Greenhouse και τώρα στο λονδρέζικο Cafe Royal, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στη γοητευτική βεράντα του Lycabettus, του εμβληματικού εστιατορίου που έγινε εξώφυλλο στο Νational Geographic 2022 Annual edition for ‘Food Journeys of a Lifetime: 500 Extraordinary Places to Eat Around the Globe’.
20 & 21 Ιουλίου: Βραζιλιάνος με ιταλικές ρίζες, ο Marcelo Ballardin, είναι ένας νέος chef που κατάφερε με τα γευστικά ταχυδακτυλουργικά του και το ισχυρό προσωπικό γαστρονομικό του στιλ να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και το πρώτο του αστέρι για το εστιατόριο OAK στο Βέλγιο.
26 & 27 Ιουλίου: Ο Luca Piscazzi ακόνισε το ταλέντο του γυρίζοντας όλον τον κόσμο! Από τη Ρώμη στο Χονγκ Κονγκ κι από το Πεκίνο στο Λονδίνο, στο «La Dame de Pic» της επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic, όπου κατάφερε να κερδίσει δύο αστέρια, πριν μετακομίσει στην Ελλάδα και στο εστιατόριο «Pelagos» του Four Seasons. Τώρα έρχεται στη Σαντορίνη και μας ταξιδεύει στην γαστρονομική του τέχνη στο εστιατόριο Lauda.
3 & 4 Αυγούστου: O Lewis Barker στο εστιατόριο Lycabettus για δύο βράδια θα μας ταξιδέψει στο γαστρονομικό του ταλέντο, το οποίο σμιλεύτηκε στα πιο γνωστά και βραβευμένα εστιατόρια του κόσμου. Η πορεία του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 και κατάφερε να κερδίσει αστέρι Michelin από το πρώτο του μόλις εξάμηνο στο εστιατόριο Sommer στη Σιγκαπούρη.
30 & 31 Αυγούστου: Η δημιουργικότητα και οι εξαιρετικές μαγειρικές του ικανότητες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για δύο βράδια στο εστιατόριο Throubi. O Christophe Hay, ο chef owner του Fleur de Loire, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, προσγειώνει στη Σαντορίνη τη γαστρονομική υπεροχή του.
Γευστικές υπερβάσεις, αναδυόμενα συναισθήματα ευτυχίας, βραβευμένη μαγειρική τέχνη και φυσικό κάλλος, όλα μαζί ενεργοποιούν στο έπακρο τις αισθήσεις στο Andronis Gastronomy Festival.
Πληροφορίες και κρατήσεις για το Andronis Gastronomy Festival
www.andronis.com ή στο
www.andronis.com/event_category/andronis-gastronomy-festival.