Το μεγάλο πείραμα: Σε ποιο ξενοδοχείο της Σαντορίνης μπήκαν κάμερες στην κουζίνα για τον έλεγχο της σπατάλης τροφίμων
Στην προσπάθειά της να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία της η TUI και στο πλαίσιο ενός πειράματος, τοποθέτησε σε ξενοδοχείο της Σαντορίνη κάμερες, προκειμένου να εντοπίζει ποια τρόφιμα επιστρέφουν από το εστιατόριο και τον μπουφέ και οδηγούνται στα σκουπίδια.
Μάλιστα, ο έλεγχος θα γίνεται με τη χρήση της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.
«Ευελπιστούμε ότι αυτό θα μας δώσει λεπτομερή αποτελέσματα σχετικά με τα προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μεγάλες ποσότητες», δήλωσε στο TravelNews ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Blue, Artur Gerber.
Στόχος του ομίλου είναι να προσαρμοστεί το μενού στα αποτελέσματα αυτά ή να σερβίρονται μικρότερες μερίδες τροφίμων.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία της TUI, η οποία έχει περίπου 100 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, εγκατέστησε το σύστημα επιτήρησης στο TUI Blue Meltemi στη Σαντορίνη ενώ θα ακολουθήσει ξενοδοχείο της Τουρκίας.
«Για εμάς, πρωτίστως, δεν είναι ζήτημα εξοικονόμησης χρημάτων αλλά αποφυγής απορριμμάτων», επισήμανε ο κ. Gerber.
Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος αναμένεται να δώσουν εντελώς νέα δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της TUI.
Βάσει αυτών θα γίνει εφικτό να διαπιστωθεί τι αρέσει στους ταξιδιώτες και ποια πιάτα προτιμούν.