Τέσσερα άτομα στο τραπέζι, 50% πληρότητα στα εστιατόρια της Αττικής από τη Δευτέρα

Νέα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα στα εστιατόρια της Αττικής, σύμφωνα πλέον με ό,τι προβλέπεται στον πρώτο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, που έγινε την Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πλέον θα ισχύουν τα μέτρα του χάρτη που θα ανανεώνεται κάθε 15 μέρες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, επειδή η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα προηγούμενα μέτρα λήγει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, τα νέα μέτρα του χάρτη θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, δηλαδή από αύριο.

Νέα μέτρα για τα εστιατόρια

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα νέα μέτρα, η Αττική ανήκει στις πορτοκαλί περιοχές της χώρας και σε επίπεδο επικινδυνότητας 3. Ως εκ τούτου, από Δευτέρα στα εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται μόνο τέσσερα άτομα ανά τραπέζι (από έξι που είναι σήμερα), ενώ η πληρότητα μειώνεται στο 50%.

Ο χάρτης αναμένεται να ενημερωθεί στις 23 Οκτωβρίου, οπότε ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, θα γίνουν και οι αντίστοιχες προσαρμογές.

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου

Στη Θεσσαλονίκη που ανήκει στις κίτρινες περιοχές, στα τραπέζια των εστιατορίων θα μπορούν να κάθονται ώς έξι άτομα, ενώ η πληρότητα παραμένει στο 65%.

Την ίδια στιγμή τα ταξί στην Αττική θα εξυπηρετούν μέχρι δύο πελάτες και όχι τρεις που είναι μέχρι σήμερα. Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα ανά περιοχή και εδώ αναλυτικά τις περιοχές της χώρας που αντιστοιχούν.

Ο χάρτης της χώρας με τον αριθμό και το χρώμα της κάθε περιοχής που αντιστοιχούν τα μέτρα

Περισσότερες πληροφορίες για τον χάρτη υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση, όπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Παρασκευή, «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.».

Ωστόσο, ακόμη και αν εξεταστεί, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή τουλάχιστον μέχρι τις 23 Οκτωβρίου που θα εκδοθούν οι νέοι χάρτες και τα νέα μέτρα που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή.