Τέλος οι μάσκες στους εργαζομένους στα εστιατόρια από την 1η Ιουνίου

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση της μάσκας προστασίας τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, στις Μονάδες Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Οι μάσκες, όμως, ΔΕΝ θα είναι από την 1η Ιουνίου υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, δηλαδή σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ.

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στη συνεδρίαση της Τετάρτης και έγινε δεκτό από το υπουργείο Υγείας.

Οι μάσκες φεύγουν, επίσης, και από τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα mall, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δεν θα είναι υποχρεωτικές ούτε για τους πελάτες και τους εργαζομένους στα εστιατόρια.

Γενικότερα, η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική στους περισσότερους δημόσιους κλειστούς χώρους, ενώ έχει αποφασιστεί να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός.

Πλοία

Για το τι θα ισχύσει στα πλοία, θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, ενώ στους εσωτερικούς είναι.