Μήνυση για σωματική βλάβη στον Heston Blumenthal έκανε σεφ του The Fat Duck

Μήνυση κατά του Helston Blumenthal έκανε η pastry chef Sharon Anderson του εστιατορίου The Fat Duck (τρία αστέρια Michelin), με την κατηγορία ότι η εργασία που της είχε αναθέσει, ήταν κακοποιητική και της προκάλεσε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Με την αγωγή της απαιτεί αποζημίωση 220.000 ευρώ, καθώς όπως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας «πιέστηκε να εκτελεί για την δημιουργία εκκεντρικών πιάτων, κάτι που της προκάλεσε τη κάκωση στον καρπό του χεριού».

Στην 28χρονη είχε ανατεθεί να βάζει καθημερινά 400 γλυκά μέσα σε ένα μικρό φακελάκι με λαβίδα, σε χρονικό διάστημα που δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η pastry chef ήταν υπεύθυνη για σε ένα και μόνο πόστο και έφτιαχνε τα διάσημα γλυκά που έμοιαζαν από σοκολάτα που έμοιαζαν με τραπουλόχαρτο.

Τραπουλόχαρτο από σοκολάτα στο εστιατόριο The Fat Duck

Η Sharon παρέμεινε στο εστιατόριο για 15 μήνες και εκτός από τους αφόρητους πόνους που περιγράφει ότι είχε, από την πίεση είχε εκδηλώσει διαταραχή στρες.

Όπως δηλώνει η ίδια, για να ολοκληρώσει όλη αυτή τη δουλειά, εργαζόταν από τις 7 το πρωί έως τις 4 τα ξημερώματα και έκανε επαναλαμβανόμενες κινήσεις που της προκάλεσαν το πρόβλημα.

Από την πλευρά του το εστιατόριο που βρίσκεται στο Bray λίγο έξω από το Λονδίνο, υποστηρίζει ότι όταν ενημερώθηκε ότι υπήρχε θέμα υγείας, της ανέθεσε πιο ελαφριά εργασία.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε περίπου ένα χρόνο.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο προκαλείται αλλά και εντείνεται από τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινήσεις του καρπού, με αποτέλεσμα να προκαλείται μούδιασμα, πόνος και τελικά αδυναμία στο χέρι.

Στα αρχικά στάδια η αντιμετώπιση είναι συντηρητική, με ξεκούραση, νάρθηκα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα και παυσίπονα αν υπάρχει έντονος πόνος.

Αν η καθημερινή εργασία καταπονεί τον καρπό, καλό είναι να κάνει κανείς διαλείμματα για ξεκούραση.

Όταν τα συμπτώματα είναι έντονα και μόνιμα και ιδίως όταν έχει αρχίσει αδυναμία στο χέρι, η λύση είναι η νευροχειρουργική αντιμετώπιση, με την αποσυμπίεση του μέσου νεύρου.