Πιάτα που προκύπτουν από το γάμο της Περουβιανής με τη Γιαπωνέζικη κουζίνα θα σερβίρει το εστιατόριο Akau, του North Santorini Luxury Hotel & Spa, στον Πύργο της Σαντορίνης, το οποίο διαθέτει 30 βίλλες με ιδιωτικές πισίνες και Spa.
Την κουζίνα αναλαμβάνει ο executive chef Γιώργος Ξυνός, ο οποίος μετρά αρκετά χρόνια δημιουργικής εργασίας σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη, καθώς και σε πολυτελή εστιατόρια του νησιού.
Από το μενού του εστιατορίου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν και να απολαύσουν signature dishes όπως το ταρτάρ wagyu σε αφράτο ψωμί shokupan, με αρωματική περουβιανή πιπεριά aji limo και σος truffle-ponzu.
Εξαιρετική επιλογή είναι και το tiradito με συναγρίδα, γκουάβα, γάλα τίγρη, τραγανό καλαμπόκι cancha και χώμα από shiso.
Από το μενού του Γιώργου Ξυνού δεν θα μπορούσαν να λείπει το πιο κλασικό πιάτο του Περού, το ceviche, το οποίο ο σεφ μας συστήνει με φρέσκο τόνο balfego, παγωτό wasabi, πιπεριά aji amarillo και γάλα καρύδας.
Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι επιλογές από σούσι, και έξτρα δημιουργικές προτάσεις όπως το peruvian dragon roll με σολομό tempura, τόνο και μαγιονέζα απ;o kizami wasabi.
Και φυσικά επιλογές από τη Γη και τη θάλασσα, με κοπές από premium κρέατα και ράτσες black angus, wagyu, και kobe, τα οποία σερβίρονται με διαφορετικά sides όπως μανιτάρια enoki με dashi και cabrales και καλαμπόκι ψητό με βούτυρο miso.
Από θαλασσινά στο νέο μενού του σεφ Γιώργο Ξυνού υπάρχει ένα συγκλονιστικό πιάτο με συναγρίδα με πιπεριά aji rocoto και γάλα τίγρη, ψημένη σε φύλλο μπανάνας.
Στο ίδιο μενού, οι επισκέπτες θα βρουν rock shrimps με togarashi, yuzu kosho, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μαγιονέζα miso.
Στα επιδόρπια, τα κλασσικά και αέρινα churros σερβίρονται με dulce de leche, picarones με γλυκοκολοκύθα και παγωτό tonka-ginger.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Akau Restaurant έχει ήδη προγραμματιστεί δύο events-έκπληξη με γνωστούς σεφ από Ελλάδα και από το Περού.