Le Pavillon: Νέο εστιατόριο από τον Jean-Charles Métayer στο Χαλάνδρι

Η ολόλευκη, αυθεντική μονοκατοικία του 1940 με τον καταπράσινο κήπο αποτελεί πλέον το σπίτι του chef Jean-Charles Métayer, που δημιούργησε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο.

Η κουζίνα, το σέρβις, οι χώροι, η αισθητική και η ατμόσφαιρα του εστιατορίου Le Pavillon (Περικλέους 31, Χαλάνδρι), αντιπροσωπεύουν όλα εκείνα που πρεσβεύει γαστρονομικά ο Jean-Charles Métayer, το απόσταγμα της 20ετούς πορείας του στις κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας της Ελβετίας και της Αγγλίας.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει «στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο και δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου».

Το νέο εστιατόριο θα λειτουργεί για την χειμερινή περίοδο από νωρίς το απόγευμα, ενώ από την άνοιξη ο κήπος θα ανοίγει και τα μεσημέρια.

Η κουζίνα του Le Pavillon

Στο πρώτο μενού του Le Pavillon, ο σεφ θέλει να μοιραστεί με τους καλεσμένους του, τα δικά του αγαπημένα πιάτα από την 20ετή γαστρονομική του πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάθος του για το ψάρι κυριαρχεί και η αγάπη του για τα κορυφαία υλικά, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και με κριτήριο επιλογής την εποχικότητα, τον οδηγούν στη δημιουργία ενός μενού με μεσογειακό ταπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές.

Η ισορροπία των γεύσεων και των υφών σε μια αρμονική ενορχήστρωση, ώστε η μία να αναδεικνύει την άλλη, χαρακτηρίζουν το à  la carte menu, το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο μέσα από το degustation menu των 8 σταδίων.

Ανάμεσα στα starters του μενού περιλαμβάνονται η «Σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο», «Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο με ζυμαρικά με μαύρο σουσάμι», «Πράσινη σαλάτα, με χρωματιστά ντοματίνια, πατζάρια και bloody orange» και «Black angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες».

Στα κυρίως πιάτα, ξεχωρίζει το αγαπημένο του σεφ «Μπαρμπούνι σε σως από δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια», η «Πεσκανδρίτσα με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, με τσιπς από κόκκινο κρασί, μανιτάρια μορίλ και κρέμα από τυρί Μετσοβόνε», το «Κακλάνι με φύλλα πατζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρέ σελινόριζας», αλλά και το «Black angus φιλέτο με ψητό κολοκάσι και σάλτσα τρούφας».

Φινέτσα χαρακτηρίζει και τα επιδόρπια όπως η «Φθινοπωρινή σοκολάτα: Υφές σοκολάτας σε τραγανή βάση από ανθό αλατιού και παγωτό Equatorial noir» και το «Ζεστό τσουρέκι με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σορμπέ lime».

Wines & Spirits

Η λίστα κρασιών με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα, δημιουργήθηκε για άριστο pairing με τα πιάτα του σεφ, από τον εξαιρετικό sommelier Άγγελο Αντωνίου, ο οποίος θα δίνει το παρόν στη σάλα του Le Pavillon αρκετές ημέρες της εβδομάδας.

Στο φυσικό μπαρ του εστιατορίου θα σερβίρονται premium ποτά αλλά και κλασικά cocktails.

O chef-patron του Le Pavillon

Ο Jean-Charles Métayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία, σε οικογένεια εστιατόρων. Αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής «Saint Michel Mont Mercure» στη Γαλλία και στη συνέχεια εργάστηκε στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, γαλλικό εστιατόριο «Fleur de Sel», στην Αγγλία.

Ο chef Jean-Charles Métayer

Μαθητής του master seafood Γάλλου chef Jacques Le Divellec, εργάστηκε ως sous-chef στο 2 Αστεριών Michelin εστιατόριο του στο Παρίσι, πριν ο Divellec τον στείλει στην Ελούντα για να αναλάβει το γκουρμέ εστιατόριο «Καλυψώ» στο ξενοδοχείο Peninsula All- Suite Hotel, στο οποίο απέσπασε σειρά βραβείων. Αργότερα ανέλαβε chef στο εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου, όπου αποχώρησε για την κουζίνα του “Premiere” του ξενοδοχείου Intercontinental της Αθήνας, κατακτώντας την διάκριση «3 forks by the Michelin Guide». Για τρία χρόνια έζησε ανάμεσα σε Ελβετία και Ελλάδα, αναλαμβάνοντας στο Νταβός τα 5 διαφορετικά εστιατόρια του εμβληματικού Grischa Hotel.

Στην Ελλάδα, συνεχίζει να λειτουργεί ως chef consultant στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Porto Elounda της Κρήτης, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις. Από το 2018 έως και σήμερα είναι chef consultant στο Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, λαμβάνοντας επίσης εθνικά γαστρονομικά βραβεία. Στις αρχές του 2020 δημιούργησε το «Brio» την πρώτη briocherie στην Ελλάδα αλλά και το Brilliant Tastes ένα all day food bar στη Νέα Ερυθραία.

O σεφ συναντήθηκε με τον Άγγελο Κονταράτο στη Ζάκυνθο, όταν ανέλαβε την κουζίνα του sky bar – restaurant “Movida”. Ο Άγγελος Κονταράτος, γνωστός Dj με μεγάλη πορεία στη μουσική διασκέδαση και  ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας της εστίασης στη Ζάκυνθο, λειτουργεί το διάσημο sky bar-restaurant “Movida” στο νησί από το 2006. Η επαγγελματική τους σχέση, εξελίχθηκε σε βαθιά φιλία που «γέννησε» το Le Pavillon Athens.