Επιδόρπια υψηλής γαστρονομίας στο εστιατόριο «Ambrosia» του Hyatt Regency

Δεν διανοούμαι να πάω στη Θεσσαλονίκη και να μην φάω του… σκασμού. Ποτέ δεν μου φτάνει ο χρόνος σε αυτή την πόλη. Όσο όμως και αν δοκιμάσω καινούργιες ή κλασικές γεύσεις, από τουλούμπες μέχρι και καριόκες, υπάρχουν κάποια γλυκά σε μεγάλο εστιατόριο, που αν δεν περάσω να τα απολαύσω, αισθάνομαι ότι το ταξίδι μου δεν «ολοκληρώθηκε».

Το εστιατόριο «Ambrosia» στο ξενοδοχείο Hyatt Regency είναι πάντα η πιο σημαντική στάση πριν την πτήση της επιστροφής, ώστε να αποχωρήσω πλήρης και γεμάτος γλυκιές αναμνήσεις…

Ο pastry chef του Ηyatt Αλέξανδρος Αλεξίου δημιουργεί μοναδικά εστιατορικά γλυκά, με καθαρές γεύσεις και φινέτσα. Και δεν είναι μόνο για να ολοκληρώσουν ένα γαστρονομικό μενού με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και για να απολαύσει κάποιος μόνα σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου, pastry chef του εστιατορίου «Ambrosia» στο Ηyatt Regency

Σε πρόσφατο ταξίδι μου δοκίμασα τέσσερα νέα γλυκά, οι γεύσεις των οποίων δεν χρειάζεται να τις περιγράψει κάποιος. Είναι τόσο καθαρές, που αποκαλύπτουν από μόνες τους τα συστατικά τους. Γλυκά τόσο όσο ώστε να μην σε λιγώνουν, με συγκλονιστική παρουσίαση που δεν θέλεις να ακουμπήσεις το κουτάλι πάνω τους για να μην τα χαλάσεις…

Πάρτε μία «οπτική» γεύση…

The purple

Κρεμέ ivoire με βανίλια Ταϊτής, μους illanka καιτζελίλη μπεριολετέ

The blue

Λεμόνι κομποτέ, κρεμέ opals, μπισκουί Τζοκόντα, μους λευκής σοκολάτας

 

Ροδάκινο

Τρεις υφές (κρεμέ, μους, κομποτέ) από τρεις διαφορετικούς τύπους ροδάκινου, παγωτό, λέμον γκρας

 

 

Πάβλοβα

Κρέμα μασκαρπόνε, τζελ από φρούτα του δάσους, κομποτέ φράουλας, μαρέγκα με αφυδατωμένη φράουλα. Συνοδεύονταν από κενέλ με υγρή καρδιά φράουλας!