Άρση μέτρων: Ανοίγει η διασκέδαση – «Ναι» των ειδικών για τους όρθιους

Το πράσινο φως για περεταίρω απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού (Covid-19) έδωσε στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Επιδημιολόγων, μετά τη συνεδρίαση στην οποία παρέστη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tasteid, οι επιστήμονες έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης δέχτηκαν τελικά να εγκρίνουν και τους όρθιους στην εστίαση και την ψυχαγωγία, παρότι υπήρχαν αρκετοί που είχαν αντιρρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις είπαν προς ώρας «όχι» στις παρελάσεις, αλλά συμφωνούν να πραγματοποιηθούν κάποιες αποκριάτικες εκδηλώσεις με περιορισμένη συμμετοχή και μόνο με εμβολιασμένους, εάν πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, αλλάξουν τα μέτρα στα γήπεδα, καθώς πρότειναν την αύξηση της πληρότητας στο 50%, από 10% που είναι σήμερα. Εκτιμούν άλλωστε πως πρόκειται κυρίως για εξωτερικούς χώρους, όπου τα μέτρα και οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν από τις ομάδες.

Επίσης, οι επιστήμονες έδωσαν έγκριση ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν και πάλι σχολικές εκδρομές, κάτι που έχουν στερηθεί τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

Τα μέτρα αναμένεται να τα αξιολογήσει η κυβέρνηση και να λάβει την τελική απόφαση.

Η έναρξη της ισχύς τους θα γίνει από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.