Το αρνάκι είναι πλούσιο σε σελήνιο, όμως το χοιρινό έχει περισσότερη βιταμίνη Β1
Αρνάκι
Τα υπέρ
- Έχει περισσότερη βιταμίνη Β12, η οποία προλαμβάνει την αναιμία
- Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, το οποίο βοηθά τις γνωσιακές λειτουργίες, όπως η μνήμη, αλλά και τη γονιμότητα
- Είναι πλούσιο σε σίδηρο, το οποίο βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν τον οξυγόνο σε όλο το σώμα
- Περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα κατά
- Είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό
Χοιρινό
Τα υπέρ
- Είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη Β1 από το αρνάκι. Η Β1 είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα
- Είναι καλή πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την πίεση του αίματος και απομακρύνει (ανταγωνίζεται) το νάτριο, δηλαδή το αλάτι από τον οργανισμό
- Είναι καλή πηγή φωσφόρου, που βοηθά στην αναγέννηση ιστών και κυττάρων
- Περιέχει βιταμίνη Β5, που είναι σημαντική βιταμίνη για την υγεία του πεπτικού συστήματος
Τα κατά
- Επεξεργασμένα προϊόντα από χοιρινό, όπως είναι το μπέικον, περιέχουν νιτρώδη, που ενοχοποιούνται για πρόκληση καρκίνου