Ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης για ένα μοναδικό event στο Athénée

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

Ο δεύτερος καλεσμένος chef που υποδέχεται το «Gastronomy Tuesdays», την Τρίτη 19 Νοεμβρίου είναι ο Βασίλης Μουρατίδης του γαστρονομικού εστιατορίου Squirrel, που βρίσκεται στο πολυτελές Danai Beach Resort And Villas στη Χαλκιδική.

 

Ο Βασίλης Μουρατίδης δεν ονειρευόταν να γίνει σεφ. Οι συγκυρίες το έφεραν να σπουδάσει μαγειρική. Αλλά, κακά τα ψέματα, από τη στοιχειώδη σχολή μαγειρικής μέχρι να γίνεις executive chef σε μια κουζίνα υψηλής γαστρονομίας προϋποθέτει σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θητεία σε αξιόλογες κουζίνες.

Ο Βασίλης τα έχει στο ενεργητικό του και τα τρία. Δεν έχασε χρόνο σε κοινές κουζίνες. Δούλεψε από την αρχή της καριέρας του σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού απ’ όπου πήρε πολύτιμες εμπειρίες, όπως τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin).

Από το 2010 τον συναντάμε στο κοσμοπολίτικο Squirrel του πολυτελούς ξενοδοχείου Δανάη στη Χαλκιδική να παραδίδει μαθήματα υψηλής γαστρονομίας, αρχικά με chef τον Hervé Pronzato και στη συνέχεια ως επικεφαλής, συλλέγοντας βραβεία και διακρίσεις.


Info

Chef Βασίλης Μουρατίδης

Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Ώρα 9μμ

Τιμή Μενού: 65

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430