Greek Chefs Abroad: H Mar-Bella Collection φιλοξενεί 4 διάσημους σεφ

Με θέμα ‘’The Culture of Sharing’’, το Greek Chefs Abroad επιστρέφει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, για να υμνήσει την έννοια του ‘’μοιράζομαι’’ μέσα από την αμοιβαία απόλαυση των γεύσεων γύρω από ένα ελληνικό τραπέζι και φυσικά, μέσα από την γαστρονομική αριστεία.

Το φετινό πρόγραμμα ενώνει διάσημους έλληνες chef από όλο τον κόσμο στην Κέρκυρα και την Πάργα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, προκειμένου να δημιουργήσουν μια γαστρονομική αναζήτηση, αντηχώντας το πνεύμα του ελληνικού συνταγών όπου οι γεύσεις τους γίνονται πιο απολαυστικές όταν τις μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια.

Στο φετινό πρόγραμμα η ομάδα της Mar-Bella Collection υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Φιλίππου με 2 αστέρια Michelin από την Βιέννη, τον βραβευμένο Δημήτρη Μούδιο από την Μπανγκόκ, τον ‘’the best young chef in Belgium”, Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Νικόλα Πουλμέντη από την Νέα Υόρκη, αναγνωρισμένο Έλληνα chef ως ‘’ Food Network’s Chopped Champion’’ προκειμένου να δημιουργήσουν μια γαστρονομική αναζήτηση, αντηχώντας το πνεύμα του ελληνικού συνταγών όπου οι γεύσεις τους γίνονται πιο απολαυστικές όταν τις μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια.

Οι 4 chefs θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους  ετοιμάζοντας ευφάνταστα μενού που αγκαλιάζουν την πραγματική ουσία του ελληνικού τραπεζιού: Την ανεκτίμητη παράδοση του να μοιράζεσαι καλό φαγητό και εξαιρετικές συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nido το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 με guest chef τον Γιώργο Αθανασόπουλο του εστιατορίου Máloma που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί ένα μοναδικό δείπνο από τον διάσημο σεφ Κωνσταντίνο Φιλίππου με δύο αστέρια Michelin στις 13 Ιουλίου στο Nido, ενώ την σκυτάλη θα πάρει ο Δημήτρης Μούδιος στις 3 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Elix. Τον γαστρονομικό κύκλο κλείνει ο Νικόλας Πουλμέντης στις 6 Σεπτεμβρίου στο Elix.

Όλοι οι chefs θα μεταδώσουν τη διεθνή τους εμπειρία στις κουζίνες των ξενοδοχείων της Mar-Bella Collection για να μεταμορφώσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα σε σύγχρονα, προσθέτοντας την προσωπική τους μοναδική πινελιά με νέες τεχνικές και φρέσκα τοπικά συστατικά, σε συνεργασία με τους chef των ξενοδοχείων της Mar-Bella Collection.

Στην καρδιά των Greek Chefs Abroad βρίσκεται πάντα η γνήσια ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, φυσικά εμπλουτισμένη με διεθνή χρώματα για να δημιουργήσει γαστρονομικές εμπειρίες ανεξίτηλες στην μνήμη.

Τα βιογραφικά των chef του φετινού Greek Chefs Abroad

Γιώργος Αθανασόπουλος – 22 Ιουνίου 2024 |, Nido, εστιατόριο Apaggio

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, είναι ο ταλαντούχος Έλληνας σεφ που έχει κατακτήσει το Βέλγιο και έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους σεφ της χρονιάς, σύμφωνα με τα διάσημα βραβεία “Gault & Millau”. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Màloma” στην κοσμοπολίτικη  Schaerbeek των Βρυξελλών, εκφράζει την αγάπη του για τα εποχιακά, φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούνται με αγνούς τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης από τοπικούς παραγωγούς και αυτή είναι η κυριότερη φιλοσοφία των πιάτων του.

Το όνομα “Màloma” προέρχεται από τον αρχαίο ελληνικό όρο “malolactic”, που αναφέρεται σε μια διαδικασία ζύμωσης που χρησιμοποιείται σε ορισμένα είδη κόκκινου κρασιού για να τα εμπλουτίσει και να τα γλυκάνει. Το μενού του εστιατορίου ανανεώνεται κάθε μήνα, προσαρμόζοντας στη διαθεσιμότητα των εποχιακών προϊόντων, προσφέροντας έτσι μια διαρκώς ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία. O Γιώργος ανοίγει την αυλαία στους Greek Chefs Abroad και συνεργάζεται με την επικεφαλής chef του Nido, Μαρίνα Κατσούλα και την ομάδα της, δίνοντας την δική του εκδοχή στο ‘’The Culture of Sharing’’.  Η επικεφαλής chef του Nido, Μαρίνα Κατσούλα και η ομάδα της, μοιράζεται την κουζίνα της με τον Γιώργο Αθανασόπουλο δίνοντας την δική του εκδοχή στο “ ‘’The Culture of Sharing’’

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου – 13 Ιουλίου 2024 | Nido,εστιατόριο Apaggio

Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και τρία βραβεία Bonnet για τη δημιουργική γαστρονομική προσέγγιση και την αναδιαμόρφωση του συνολικού concept του εστιατορίου Novelli στη Βιέννη, όπου εργάστηκε ως επικεφαλής chef από το 2006 ως το 2011, ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Φιλίππου είναι ένας από τους πλέον καινοτόμους Έλληνες chef του εξωτερικού. Η κουζίνα του είναι γευστικά καθαρή, εμπνευσμένη από την παράδοση αλλά με πολυπολιτισμικό υπόβαθρο, και ταυτόχρονα τολμηρή καθώς του αρέσει να κινείται πέρα από τις όποιες συμβάσεις, προσεγγίζοντας το προϊόν του με πάθος εξερευνητή.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος Φιλίππου είναι o επικεφαλής σεφ του Restaurant «Konstantin Filippou» στη Βιέννη όπου το μενού αποτελείται αποκλειστικά από ψάρια και θαλασσινά, αντανακλώντας την αγάπη του για τη θάλασσα και τον κόσμο της.

Οι διακρίσεις του είναι πολλές και σπουδαίες, συμπεριλαμβανομένων των “Trophée Gourmet” A La Carte: Ο πιο δημιουργικός σεφ της Αυστρίας 2011, Gault Millau: Σεφ της χρονιάς 2016, Gault Millau 2024: 5 σκούφους (19 βαθμοί), Οδηγός Michelin 2023: 2 αστέρια και A la carte 2023: 99 βαθμοί.

 

Δημήτριος Μούδιος – 3 Αυγούστου 2024 | Εlix, Εστιατόριο Pearl

Ο Δημήτρης Μούδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στη μαγειρική από πολύ νεαρή ηλικία, στο διακεκριμένο εστιατόριο ‘Atelier’ με τρία αστέρια Michelin στο Μόναχο. Ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία σε εστιατόρια με δύο και τρία αστέρια στη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία.

Στη συνέχεια αποφάσισε να εντρυφήσει στην γαστρονομική Έρευνα και Ανάπτυξη διαφόρων εστιατορίων και αυτό τον οδήγησε στη θρυλική κουζίνα του εστιατορίου Borago στο Σαντιάγο, Χιλή, όπου ανέλαβε την ηγεσία και έδωσε νέα διάσταση στην κουζίνα του. Η δουλειά του είναι ένα παράδειγμα πρωτοποριακής γαστρονομίας, που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ore στην Μπανγκόκ. Η ονομασία του εστιατορίου προέρχεται από τον ελληνικό όρο “ωραίο” και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο του νερού. Kάθε δύο ημέρες, φέρνουν φρέσκο νερό από την πηγή Sai Yok, το οποίο δεν έχει επεξεργαστεί με μηχανήματα ή έρθει σε επαφή με μέταλλα. Αυτό εξασφαλίζει μια αγνή βάση για την προετοιμασία των γευμάτων, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία που αναδεικνύει την αγνότητα και την φρεσκάδα των υλικών.

 

Νικόλας Πουλμέντης – 6 Σεπτεμβρίου 2024 | Elix, Εστιατόριο Pearl

Ο Νικόλας Πουλμέντης νικητής του διαγωνισμού Chopped Champion στην Αμερική, έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές του Food Network και του TBS “Rat In the Kitchen”. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, αλλά σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισαν στα Κύθηρα. Δεκαετίες αργότερα, ακολούθησε τα βήματα των γονιών του και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου με το ιδιαίτερο ταλέντο του και την δημιουργικότητά του, κατέκτησε την γαστρονομική σκηνή της αμερικάνικης μητρόπολης. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη μεσογειακή κουζίνα, ο Νικόλας έφερε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στην κουζίνα πολλών γνωστών εστιατορίων της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, είναι ο executive chef και συνεταίρος της ομάδας Noema.O Νικόλας Πουλμέντης ήταν visiting chef στον Λευκό Οίκο (2013 και 2015), δίδαξε στη σχολή μαγειρικής Fed-Cup, έδωσε μαθήματα στη σχολή μαγειρικής De Gustibus Macy’s και σήμερα διδάσκει στο 100 pleats. Έχει εμφανιστεί στο IMDA, Beat Bobby Flay & έχει φιλοξενήσει το NYCWFF 2022 με την Carla Hall. Ο Νικόλας θα συνεργαστεί με τον επικεφαλής chef του Elix, Δημήτρη Κακαλικίδη, για να δημιουργήσουν μια πραγματικά μοναδική γαστρονομική συμφωνία που ξεπερνά τα σύνορα.