Ταραμοσαλάτα vs χούμους στον πόλεμο της αλοιφής!

Δύο καταπληκτικές αλοιφές, μία ελληνική και μία αραβική. Ποιά είναι η καλύτερη;

Ταραμοσαλάτα

Τα υπέρ

  • Η ταραμοσαλάτα περιέχει τριπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών από το χούμους
  • Είναι πλούσια σεωμέγα – 3 λιπαρά οξέα από τις σαρδέλες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη και να προάγουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες
  • Έχει άφθονη βιταμίνη B6, η οποία βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν τον οξυγόνο σε όλο το σώμα
  • Είναι καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών

Τα κατά

  • Έχει εξαιρετικά πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις

Χούμους

  • Τα υπέρ
    Το χούμους έχει λιγότερες θερμίδες από την ταραμοσαλάτα
  • Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα
  • Έχουν υψηλό μαγνήσιο, το οποίο συμμετέχει σε εκατοντάδες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, περιλαμβανομένης και της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα
  • Περιέχει σίδηρο που προλαμβάνει την αναιμία

Τα κατά

  • Τα 50 γραμμάρια χούμους που πωλείται στα σούπερ μάρκετ, μπορεί να περιέχουν περισσότερο αλάτι από τέσσερα πακέτα αλμυρά κράκερς. Το αλάτι αυξάνει την πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού