Το εστιατόριο Fuga σερβίρει καθαρές γεύσεις από Ιαπωνία, Ισπανία και Ιταλία

Μενού-τριπλέτα. Με τη συμμετοχή δύο μεσογειακών χωρών, της Ιταλίας και της Ισπανίας και της φημισμένης και μοδάτης Ιαπωνικής. Γεύσεις καθαρές και έντονες. Κατάλληλες για δείπνο ή για να συνοδεύσουν κρασί και πολυδιάστατα κοκτέιλ.

Το εστιατόριο Fuga παρουσίασε το καλοκαιρινό μενού του και ήταν χαρά μου που βρέθηκα στα πρώτα τραπέζια που στρώθηκαν στον μοναδικό κήπο του, δοκιμάζοντας σε πρώτη φάση, πιάτα κυρίως με ωμά θαλασσινά.

Το μενού επιμελείται και εκτελεί με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια η σούσι μάστερ Γιούκα Αογιάμα (Yuka Aoyama), με εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το «καθαρόαιμο» σούσι, προϋπηρεσία στο Nobu και πρώην executive chef του Roka, στο Mayfair του Λονδίνου.

Υπεύθυνος στην κουζίνα του Fuga είναι ο σεφ Μίλτος Κώτσης, ενώ αρκετά πιάτα έχουν επιμεληθεί ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης, αλλά και κορυφαίοι σεφ από την Ιβηρική, συνεργάτες του Trastelis Group.

Γευστική δοκιμή στο εστιατόριο Fuga

Το δείπνο μου ξεκίνησε με ψάρι και συγκεκριμένα μαγιάτικο με ντρέσινγ από μεξικάνικες πιπεριές χαλαπένιο.

Το ωμό ψάρι ήταν αριστοτεχνικά κομμένο σε λεπτές, ημιδιάφανες φέτες, ώστε να αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά του θαλασσινού στο στήσιμο του πιάτου.

Με κάθε μπουκιά σχεδόν έλιωνε στο στόμα, απελευθερώνοντας τη βουτυρώδη γεύση του.

Το dressing χαλαπένιο πρόσθετε μια ζουμερή, πικάντικη νότα, χαμηλή σε ένταση, ώστε να εναρμονίζεται γευστικά και όχι να καλύπτει το λεπτό ψάρι, δίνοντας μια έκρηξη φρεσκάδας και ένα αίσθημα ενθουσιασμού σε κάθε μπουκιά.

Ακολούθησε σολομός με sumiso, παντζάρι και σάλτσα από λευκό κρεμμύδι.

Το εξαιρετικό σε αυτό το πιάτο ήταν η ποιότητα του ψαριού, καθώς η έντονη χαρακτηριστική γεύση του σολομού, ευτυχώς δεν ήταν παρούσα.

Ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα ήταν να αναδεικνύει τις λεπτές γεύσεις και τις υφές από το σασίμι του εξαιρετικής ποιότητας σολομού, σε συνδυασμό με τις ζωηρές νότες του παντζαριού, το οποίο με τη σωστή ποσότητα, πρόσφερε τη γλυκιά γεύση του και το κατακόκκινο χρώμα του στο πιάτο.

Ο κρεμώδη πλούτος της σάλτσας λευκού κρεμμυδιού ερχόταν να ολοκληρώσει, να απογειώσει γευστικά το πιάτο και να δημιουργήσει την απόλυτη αρμονία γεύσεων και χρωμάτων, αναδεικνύοντας την τέχνη και τη δημιουργικότητα των σεφ.

Ακολούθησαν διάφορα sushi rolls, όπως inside-out, California, με μαγιάτικο και με spicy tuna, με τα συστατικά τους σε εξαιρετικά σωστές αναλογίες, ώστε πρωταγωνιστής να είναι το ψάρι, ενώ το ρύζι με τα αρωματικά, απλώς να δίνουν γευστικές εντάσεις και twist.

Το δείπνο μου ολοκληρώθηκε με nigiri. Nigiri salmon με ξύσμα λάιμ, μαγιάτικο με σχοινόπρασο και τόνος με σχοινόπρασο και φρέσκια τρούφα.

Η αναλογία ψαριού-ρυζιού 80% προς 20% αντίστοιχα και οι κοπές ακριβείας, σαν να είχαν γίνει με ιαπωνικό… ξίφος. Εξαιρετικά καθαρές γεύσεις και σε αυτές τις λεπτές παρασκευές.

Fuga Info

Τηλ: 2107242979

Tο Fuga Restaurant & Bar είναι εστιατόριο του Trastelis Group. Bρίσκεται στην οδό Πέτρου Κόκκαλη 1, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διατίθεται χώρος στάθμευσης ειδικά για τους θαμώνες του Fuga στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο.