Πρόστιμο 54.000 ευρώ για «ρατσισμό» σε περουβιανό εστιατόριο

Διάσημο εστιατόριο στη Λίμα καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 54.000 ευρώ για διακρίσεις που έκανε σε βάρος των γυναικών, στις οποίες έδιναν καταλόγους που δεν ανέγραφαν τις τιμές των πιάτων.

Εκτός από το πρόστιμο, οι υπεύθυνοι υποχρεώθηκαν να αναρτήσουν στο χώρο του εστιατορίου πινακίδα που αναφέρει: «Σε αυτή την επιχείρηση απαγορεύεται η διάκριση σε βάρος των καταναλωτών λόγω καταγωγής, φυλής, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πεποιθήσεων, οικονομικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή άλλης ιδιότητας».

Μόνο οι κατάλογοι που δίνονταν στους άνδρες περιελάμβαναν τα πιάτα και τα ποτά με τις αντίστοιχες τιμές τους, αναφέρει η καναδική εφημερίδα Le Journal Montreal.

«Πρόστιμο 54.000 ευρώ επιβλήθηκε στο εστιατόριο ‘La rosa nautica‘ για πρακτική που εισάγει διακρίσεις κατά των γυναικών», επισήμανε σήμερα σε ανακοίνωση το Εθνικό ινστιτούτο πνευματικής ιδιοκτησίας (Indecopi), ένας δημόσιος οργανισμός που προασπίζει επίσης τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται σε τουριστική περιοχή πάνω στη θάλασσα, δήλωσαν ότι αυτή η διαφορετική μεταχείριση είχε στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να περνούν μια ευχάριστη ρομαντική βραδιά με τον σύντροφό τους, χωρίς να ενδιαφερθούν για την τιμή του γεύματος.

Η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε στο Indecopi από ένωση καταναλωτών τον Ιούλιο του 2018.

300x250