Αυτά είναι τα 7 νέα εστιατόρια με αστέρι Michelin στη Βρετανία που αξίζει να επισκεφτείτε

Συνολικά 187 αστέρια Michelin έδωσε ο Οδηγός στη Βρετανία το 2020. Κάποιοι έχασα, κάποιοι λιγότεροι κέρδισαν. Αυτά είναι τα επτά νέα εστιατόρια που πήραν το πρώτο τους αστέρι.

Mana, Μάντσεστερ

Από το 1977 έχει να «δει» αστέρι η πόλη του Μάντσεστερ και το έφερε ένα εστιατόριο με ελληνικό όνομα, το Mana. Ο σεφ που τρέχει το Mana είναι ο Simon Martin που εκπαιδεύτηκε στο Noma και δημιουργεί ένα μενού 16 πιάτων με αποκλειστικά εποχικά υλικά. Το πιο περιζήτητο πιάτο του εστιατορίου είναι το… γλυκό του, ένα ψητό αχλάδι με κατσικίσιο γιαούρτι.

 

Mãos, Λονδίνο

Μόλις 18 μήνες από τα εγκαίνιά του, το Mãos βρέθηκε στη λίστα με τα 53 εστιατόρια του Λονδίνου που έχουν ένα αστέρι Michelin. Το εστιατόριο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 16 άτομα, σε ένα χώρο έξι ορόφων! Που σημαίνει ότι τρως δίπλα σου ή απέναντί σου μπορεί να κάθετε οποιασδήποτε άγνωστος. Κουζίνα Ευρωπαϊκή Ασιατική fusion.

 

Isle Of Eriska Hotel, Σκωτία

Δύο σκωτσέζικα εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι Michelin και αυτό που αξίζει βρίσκεται στο Isle Of Eriska Hotel. Τα πιάτα δημιουργούνται με λαχανικά αποκλειστικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου και θαλασσινά ημέρας από ντόπιους ψαράδες.

 

Beach House, Ουαλία

Επίσης το πρώτο εστιατόριο στην νοτιοδυτική Ουαλία που κερδίζει το πρώτο αστέρι Michelin, είναι το εστιατόριο Beach House.
Αστακοί από τον Kόλπο Oxwich, άγρια μανιτάρια, ξινόμηλα και χειμερινή τρούφα, είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν τις γαστρονομικές δημιουργίες.

 

Muddlers Club, Μπέλφαστ

Το Muddlers είναι το τρίτο εστιατόριο στην περιοχή της βόρειας Ιρλανδίας που κερδίζει φέτος αστέρι Michelin. Βρίσκεται σε μία καθαρά βιομηχανική περιοχή και σερβίρει απλά αλλά γευστικά πιάτα, όπως αρωματική μπουράτα, μοσχαράκι με μίσο και χτένια με παρμεζάνα.

The Angel at Hetton, Γιορκσάιρ

Η αγαπημένη γαστροπάμπ των κατοίκων της περιοχής, το The Angel πήρε το πρώτο της αστέρι Michelin. Διάσημο κι αυτό για τα γλυκά του, όπως το κονφί με βατόμουρα, το κέικ ελαιόλαδου και μαρμελάδας και το παρφέ φουντουκιού με φρυγανισμένο κέικ από φουντούκι και γιαούρτι.

 

Opheem, Μπέρμιγχαμ

Το ινδικό fine dining Opheem φέρνει στην πόλη το πρώτο της αστέρι Michelin, με ένα μοναδικά δημιουργικό μενού. Ο σεφ Aktar Islam, είναι γνωστός στους Βρετανούς, καθώς ήταν αυτός που είχε κερδίσει το μαγειρικό «στέμμα» στην εκπομπή του Gordon Ramsay «F-Word».

300x250