Seméli Aetheria 2018: «Ψυχή» και σώμα σε ένα κρασί

Το Seméli Aetheria 2018 είναι ένα χαρμάνι από δύο διαφορετικούς αμπελώνες. Ο πρώτος βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία στα 800 μέτρα υψόμετρο και ο δεύτερος στην ημιορεινή Τριφυλία στα 400 μέτρα υψόμετρο. Οι ποικιλίες Μαλαγουζιά (75%) και Chardonnay (25%) ενώνονται και δημιουργούν ένα μοναδικό blend. Για την ενίσχυση των αρωμάτων πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση σε θερμοκρασία 7-8 °C και κλασσική λευκή οινοποίηση, με αποτέλεσμα αιθέρια αρώματα που συναρπάζουν κάθε ουρανίσκο.

Χρώμα μέτριας έντασης αχυροκίτρινο με κίτρινες ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι έντονη με αρώματα εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, lime και φλούδες εσπεριδοειδών. Επίσης υπάρχει έντονο ανθικό στοιχείο, άνθη λεμονιάς, άνθη ακακίας και νυχτολούλουδο. Πράσινα φρούτα όπως μήλο και αχλάδι αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά με τον ποώδη χαρακτήρα της πράσινης πιπεριάς. Στο στόμα είναι ξηρό, με πολύ καλά ενσωματωμένο αλκοόλ που ισορροπεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του κρασιού. Το Chardonnay σε συνδυασμό με το υψόμετρο των αμπελώνων, δίνει μια δροσιστική οξύτητα που μαζί με το μέτριο σώμα και την λιπαρή υφή του, κάνει το Aetheria 2018 μια πολύ δροσερή, ευχάριστη καθημερινή επιλογή.

Συνδυάζεται από με πράσινες σαλάτες με μήλο, αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και dressing εσπεριδοειδών, ωμά ψαρικά όπως tartar τσιπούρας, ceviche λαυράκι, πένες με κοτόπουλο και πιπιριές έως χοιρινό φρικασέ. Απολαύστε το δροσερό σε θερμοκρασία 8-10 °C σαν aperitif, με συνδυασμούς κυρίως πιάτων επιλέγετε ένα ποτήρι μεγαλύτερο σε διάμετρο σε ελαφρώς πιο υψηλή θερμοκρασία 10-12 °C.