Πλεύρης: Χωρίς περιορισμό στο ωράριο και με μουσική τα εστιατόρια από τη Δευτέρα

Ανακοινώσεις για άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οι αλλαγές αφορούν σε άρση των μέτρων στην εστίαση και τη διασκέδαση, όχι όμως στα γήπεδα.

«Μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και με τα νέα δεδομένα για την πανδημία, επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση», είπε ο υπουργός Υγείας.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει τα καταστήματα θα είναι μόνο για καθήμενους.

Νωρίτερα η Επιτροπή Επιδημιολόγων είχε αποφασίσει μόνο την επαναφορά της μουσικής, όμως τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει και τον περιορισμό του ωραρίου.

Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά:

  • η μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) σε όλους τους εργαζομένους
  • τα τραπέζια θα έχουν έως έξι καθίσματα
  • δεν θα υπάρχουν όρθιοι

Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι περιορισμοί παραμένουν όπως έχουν και θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση έως τις 7 Φεβρουαρίου η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Διευκρινίζεται ότι τα πιστοποιητικά σε όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχει παρέλθει το διάστημα των επτά μηνών (ή τρεις μήνες για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson) θα έληγαν την 1η Φεβρουαρίου.