Οι Θησαυροί Κορινθιακής Γης έρχονται στην Αρχαία Κόρινθο

Σ’ έναν ιερό τόπο που ξεδιπλώνει ένα αφήγημα αέναο, η εκδήλωση “Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” έχει στόχο να προβάλλει στο έπακρο το αγροτουριστικό σκηνικό της περιοχής με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς να έχουν τον πρώτο λόγο και να διαγράφουν το σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με την επισκεψιμότητα κάθε χρόνο να “χτυπάει” κόκκινο και να αγγίζει τους 150.000 επισκέπτες, η ιστορία & ο πολιτισμός συναντούν την γαστρονομία και δημιουργούν το απόλυτο βίωμα για τον επισκέπτη ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό brand της περιοχής.

«Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν το brand εκείνο που θα ξεχωρίσει και θα δημιουργήσει μία καινοτόμα ατζέντα για την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος», δήλωσε ο Δημήτρης Μπουραντώνης, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Ο επισκέπτης στα πλαίσια της εκδήλωσης η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, θα παρακολουθήσει την γημερίδα που πραγματοποιείται στον Αρχαιολογικό Χώρο, δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα με ομιλίες από 7 διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της αρχαιολογίας, της γαστρονομίας & της φιλοξενίας ενώ στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού ένα μοναδικό Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη, ο οποίος θα δημιουργήσει 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άρρηκτα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μαζί του θα βρίσκονται ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort & o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην ELETRO Greece.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες και γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς & τα προιόντα τους καθώς και ένα cocktail session by Toucan Bistrot αποκλειστικά με πρώτες ύλες από την περιοχή.

Ομιλητές

Ιουλία Τζώνου: Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών
Θάλεια Τσιχλάκη: Δημοσιογράφος Γεύσης
Γιώργος Στυλιανουδάκης: Chef
Μαρία Κατσούλη: Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition
Γιώργος Τσάρτας: Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης
Παναγιώτης Μητρογιάννης: Διατροφολόγος

Chefs:
Γιώργος Στυλιανουδάκης: Co-Owner Kalopsia Tinos & Executive Chef Tropicana Hotel Mykonos, Monastry Hotel, Yihotel Mykonos, Lamer Resort & Spa, Ios Club & Vasia Hotels
Γιάννης Μπρατσολιάς: Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon
Κώστας Γεωργατζάς: Executive Chef στην Eletro Greece.

Info
Ώρα έναρξης | 20:00
Χώρος | Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου (Ναός του Απόλλωνα)