Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Απομακρύνεται κάθε σενάριο για άνοιγμα της εστίασης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής «στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Πάντως οι κανόνες αναμένεται να είναι αυστηροί με το άνοιγμα της εστίασης αφού η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει μέσω και του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου ότι οι εργαζόμενοι στη εστίαση θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self tests και αν βρίσκονται θετικοί να το δηλώνουν στη αντίστοιχη πλατφόρμα που δημιουργείται.

Είναι επίσης πιθανό το προσωπικό να πρέπει να εργάζεται με διπλή μάσκα, κάτι που αναμένεται να συζητήσουν οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων ανακούφισης για τα εστιατόρια.