Λουκέτο διαρκείας στα εστιατόρια της Αθήνας αποφάσισε η κυβέρνηση

Απρόσμενες ήταν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν σήμερα λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς ενώ είχε γίνει πρόταση από την Επιτροπή Αντιμετώπιση Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες τα εστιατόρια να κλείνουν στις 10:00 το βράδυ στις πορτοκαλί περιοχές, στις οποία βρίσκεται η Αθήνα, τελικά θα πρέπει να βάλουν λουκέτο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η αλλαγή δεν αφορά μόνο τον χώρο της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια, μπαρ και καφέ, αλλά όλες τις υπηρεσίες, τις μετακινήσεις από Περιφέρεια σε Περιφέρεια κ.ά., αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να ενοποιήσει και να κάνει δύο τις τέσσερις ενότητες του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Ετσι, όσες Περιφέρεις ανήκουν στο πράσινο και το κίτρινο γίνονται μία, όπως μία γίνεται και η κατάταξη πορτοκαλί και κόκκινου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα περιοριστικά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν για τον περιορισμό της Covid-19.

Ως εκ τούτου και μετά από διαβούλευση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο στα εστιατόρια της πορτοκαλί ζώνης, αφού ακολουθεί πλέον τα περιοριστικά μέτρα της κόκκινης.

Αρα, τα εστιατόρια κλείνουν τουλάχιστον σε ολόκληρη την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα μέτρα λαμβάνονται πριν ακόμη αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των πρόσφατων περιορισμών, καθώς κρίθηκε αναγκαίο μετά τη δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων που πλέον κινούνται καθημερινά πολύ πάνω από 1.000.

Το λουκέτο της εστίασης στις πορτοκαλί και τις κόκκινες περιοχές αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, στο πακέτο των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μέτρα επρόκειτο να ανακοινώσει την Παρασκευή το μεσημέρι με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ο σεισμός στη Σάμο άλλαξε τις προτεραιότητες.

Παραμένει να ανακοινωθεί και η ημέρα ισχύς των μέτρων, αν δηλαδή θα κλείσουν από το Σάββατο ή από την Δευτέρα.

Ενημέρωση για επίδομα

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στο λαό για τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν στόχο τη μείωση της δραστηριότητας του κορονοϊού, ενώ αργότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα εξειδικεύσουν τα μέτρα και θα ανακοινώσουν τα βοηθήματα για τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν και φυσικά για τους εργαζομένους.