Κρέας ή ψάρι: το Albergo Gelsomino στην Κω με νέες γευστικές προτάσεις

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του το ξενοδοχείο Albergo Gelsomino στην Κω, έχει αποδείξει ότι ο τουρισμός του νησιού μπορεί να αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και ότι η γαστρονομία μπορεί να λάμψει ακόμη περισσότερο.

Μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι και μενού με έμφαση στα θαλασσινά, το εστιατόριο εισάγει ακόμη περισσότερο καλό κρέας και συνοδευτικά και παραμένει ανοιχτό όλο το χειμώνα για να τιμήσει τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού.

Πρόσφατα βρέθηκα για ακόμη μία φορά στο νησί και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην επισκεφτώ τον πιο όμορφο χώρο για δείπνο.

Ο consultant chef Παύλος Κυριάκης και ο head chef Σωτήρης Ματσούκας έχουν δημιουργήσει ένα χειμερινό μενού με τις καλύτερες κοπές και ποιότητες κρεάτων, που σερβίρουν είτε στην ψησταριά, είτε ωμά, με χορταστικά συνοδευτικά που τα αναδεικνύουν. Δεν απουσιάζουν βέβαια από το  μενού τα ζυμαρικά με κρέας, όπως το υπέροχο κριθαράκι με μοσχαρίσια μάγουλα!

 

O Σωτήρης Ματσούκας, head chef του εστιατορίου στο ξενοδοχείο Albergo Gelsomino στην Κω

Δοκίμασα το εκπληκτικό μοσχαρίσιο ταρτάρ. Κομμένο στο σωστό μέγεθος ολόφρεσκο και ζουμερό κρέας, συνδυασμένο με παρμεζάνα αργής ωρίμανσης, ξύσμα λάιμ και πιπεριά τσίλι. Στην κορυφή ένας άψογος κρόκος αβγού, που έδινε ακόμη περισσότερη υγρασία και γεύση στο κρέας. Συνοδευόταν από φρυγανισμένο ψωμάκι.

 

Ένα πολύ σπάνιο και ιδιαίτερο φιλέτο, το wugyu Kagoshima (κεντρική φωτό), ήρθε εντυπωσικά μαριναρισμένο και ψημένο medium rare. Καραμελωμένο με μία εξαιρετικά τραγανή κρούστα απ’ έξω που το θωράκιζε και ζουμερό εσωτερικά. Συνοδευόταν από με ψητά σπαράγγια, πατάτες και σος μπεαρνέζ.

Δοκίμασα επίσης μοσχαρίσια μπριζόλα ξηράς ωρίμανσης με τηγανητές πατάτες και μπάρμπεκιου σος. Επίσης απίθανο ψήσιμο medium rare, με όλη τη γεύση από το κάρβουνο και το μαντέμι της ψησταριάς να το ανεβάζει γευστικά στο πιο υψηλό επίπεδο.

 

Πέρα από το comfort της σχάρας, στο μενού βρίσκονται και πιο ιδιαίτερα και γαστρονομικά πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με τσιπς και πουρέ από τοπιναμπούρ, μοσχαρίσιο ζωμό και λάδι μυρωδικών.

 

Εκτός από τα ψητά και τα ωμά κρέατα, κορυφαίο ήταν το πιάτο με το κριθαράκι και τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα μπρεζέ. Άλλο στυλ. Πιάτο  υπέροχο, χειμερινό. Η γλύκα που είχε στη σάλτσα, ο καθαρός γευστικά και οπτικά ζωμός του και η παρμεζάνα που συμπλήρωνε τη γεύση και την αλμυρότητα, το έκαναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ένα από τα πιάτα που «δεν θέλω να τελειώσεις».

Και φυσικά ένα μενού πλούσιο σε θαλασσινά, με κλασικές και μοντέρνες προτάσεις, όπως λιγκουίνι με σφυρίδα, τραγανές γλυκόξινες γαρίδες, λαβράκι ταρτάρ και πολλά άλλα.

Εξαιρετικά είναι και τα γλυκά που ολοκληρώνουν έναν υπέροχο δείπνο με τον καλύτερο τρόπο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]