Εκλεπτυσμένο και σούπερ γευστικό το νέο brunch στο Athénée

Γεύσεις ραφιναρισμένες. Καθαρές. Επιλογές για όλα τα γούστα. Και brunch κάθε μέρα, όχι μόνο την Κυριακή. Το Athénée (Βουκουρεστίου 9, τηλ.: 2103251430) εκτός από τον μοναδικό, ιστορικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, έχει να προσφέρει και ό,τι καλύτερο στα πιάτα και στα ποτήρια.

Το μενού, τουλάχιστον του brunch που δοκίμασα, όχι απλώς έχει κάνει γευστικό άλμα, αλλά είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Οδηγός Michelin το προτείνει ως ένα από τα 21 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Στο μενού του brunch ανακάλυψα 10 πιάτα με αβγό, 5 με κρέας ή ψάρι και 5 γλυκά. Και δοκίμασα αρκετά από αυτά…

Το brunch ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο με υγιεινά smoothies και brunch cocktails. Δοκίμασα το espresso martini και πήρα και δεύτερο, και τρίτο… Τόσο καλό!

Από τα πιάτα με τα αβγά επέλεξα τα eggs benedict με βασιλικό καβούρι και πέρλες από χαβιάρι sevruga πάνω σε τσακισμένο αβοκάντο, που είχε απλωθεί πάνω σε μία φέτα ψωμάκι brioche.

Ένας μοναδικός συνδυασμός, με το αβγό να είναι άψογα ποσαρισμένο, τόσο που έμοιαζε περισσότερο με μοτσαρέλα, παρά με αβγό. Μόλις το έκοψα ο υγρός κρόκος χύθηκε και απλώθηκε πάνω στο πράσινο αβοκάντο και έγινε ένα με το σος μπερνέζ.

Η γεύση του ήταν συγκλονιστική, καθώς η ελαφριά οξύτητα που είχε η ολόλαμπρη μπεαρνέζ, ισορροπούσε και συνδυαζόταν τέλεια με την ελαφριά γλύκα που απελευθέρωνε το αφράτο ψωμάκι στο στόμα. Το βασιλικό καβούρι τόσο όσο σε ποσότητα ώστε να μην βαραίνει το αβγό, αλλά και να δίνει μία διακριτική γεύση ιωδίου, την ένταση του οποίου βοηθούσε ακόμη περισσότερο το sevruga. Ένα πιάτο τόσο ιδιαίτερο, τόσο γευστικό, τόσο απολαυστικό!

Εξαιρετικό ήταν και το bagel με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού. Και όσο και αν ακούγεται απλό, ήταν εξαιρετικά προσεγμένο, κάτι που του έδινε ακόμη περισσότερη γεύση. Γενικά τα bagel σερβίρονται μαλακά, και είναι δύσκολο, ακόμη και στη Νέα Υόρκη, να το δοκιμάσει κάποιος ζεστό και τραγανό.

Στο Athénée, το bagel ήταν μαγεία, καθώς εξωτερικά είχε μία λεπτή και τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά ήταν απαλό, με σχεδόν βελούδινη υφή. Ελαφρώς ζεστό, για να μην ενοχλήσει τον ευαίσθητο σολομό. Το ισοζύγιο της γεύσης ήταν άψογο, καθώς η ποσόστητα του θαλασσινού, της κρέμας με τα φρέσκα αρωματικά και του ψωμιού ήσαν σε απόλυτη ισορροπία.

Τέλεια ψημένα ήταν και τα βιολογικά τηγανιτά αβγά με τη φρεσκοτριμμένη τρούφα (η αλήθεια είναι θα ήθελα λίγη περισσότερη, αν και ήταν πολύ καλής ποιότητας και έβγαζε αρκετό άρωμα) από πάνω, καπνιστό μπέικον, τυρί gruyere και ντομάτα σε ψωμάκι τσιαπάτα.

Την ίδια στιγμή όμως, όχι τις καθημερινές, αλλά την Κυριακή (και κάθε Κυριακή) ένας σούπερ μπουφές με γλυκά μοναδικής αρχιτεκτονικής, στολισμένος με λουλούδια βρίσκεται στο κέντρο του εστιατορίου.

Πέντε γλυκά του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου προσφέρονταν στους επισκέπτες, ενώ βρισκόταν και ο ίδιος εκεί προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ιδέες και τις γλυκιές δημιουργίες του.

Την επόμενη Κυριακή και για όλο τον Δεκέμβριο, θα ακολουθήσει ο εκ Παρισίων ορμώμενος Κρίτων Πουλής, ο οποίος θα παρουσιάσει τις μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιουργίες του στους θαμώνες του Athénée.