Η “Sphinx” κυκλοφόρησε το 2022 από την καινοτόμο εταιρεία Oinovation του Νίκου Καβούνη. Η εταιρεία μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της μοναδικής “Chimera” , ενός κρασιού ( ήρεμου και αφρώδους) με κρόκο Κοζάνης, εμπλούτισε τη γκάμα της με ένα ακόμα πρωτότυπο κρασί, αυτή τη φορά ένα draught αφρώδες, το οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στο Athens Bar show καταφέρνοντας να κλέψει τις εντυπώσεις.
Η Sphinx ανατρέπει τα δεδομένα για τα αφρώδη κρασιά και μας ανοίγει νέους δρόμους ως προς το σερβίρισμα και την απόλαυση τους, υπηρετώντας συγχρόνως τις αρχές της πράσινης λειτουργίας και της βιωσιμότητας. Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το Athens Bar Show μπήκαν στο κόσμο των πρωτοπόρων οίνων, ανακάλυψαν τις ιδιαιτερότητες και τα γευστικά τους προτερήματα και ενθουσιάστηκαν.
Ειδικά στην περίπτωση του νεοεμφανιζόμενου και μοναδικού draught αφρώδους βρήκαν αυτό που έλειπε από την αγορά. Η Sphinx παράγεται στην ιστορική οινοποιία Cair με την μέθοδο της δεύτερης αλκοολικής ζύμωσης μέσα στη δεξαμενή, αξιοποιώντας όλα τα χαρίσματα της γηγενής ποικιλίας Αθήρι.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Το ζωηρό χρυσοκίτρινο αφρώδες μοσχοβολάει φρέσκα φρούτα και ξεδιπλώνει ένα παιχνιδιάρικο και φινετσάτο στόμα με ευχάριστη οξύτητα και δροσερή μεγάλη επίγευση. Μετά τη δεξαμενή χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου γυαλί, που επιβαρύνει το περιβάλλον, μεταφέρεται σε ανακυκλώσιμα βαρέλια των 20lt. Tα βαρέλια που ακολουθούν την αρχή της βιωσιμότητας είναι παρασκευασμένα εξολοκλήρου απο ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ και τα ίδια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Επιπλέον είναι ιδανικά για την σωστή φύλαξη του οίνου, ώστε να διατηρεί την φρεσκάδα του και να μην αλλοιώνονται τα ξεχωριστά οργανοληπτικά του γνωρίσματα.
Στα πλαίσια της έκθεσης το διαδραστικό περίπτερο της Oinovation υποδέχτηκε τους επισκέπτες προσφέροντας πολλές αναπάντεχες εμπειρίες. Εκτός από την ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή τόσο της Sphinx όσο και της Chimera, έμαθαν στη πράξη για τις δυνατότητες του draught και πέρασαν φανταστικά με το “bar” Aperitivo Zone.
Στο ειδικά διαμορφωμένο bar της Oinovation παρέλασαν γνωστοί και ταλαντούχοι bartenders, όπως οι: Κωνσταντίνος Καρβούνης από intercatering, Κωνσταντίνος Φοβάκης από Αρμπαρόριζα, Νίκος Djebbour από Pairidaeza, Κωνσαντίνος Μουζάκης από Cibo, Κλέαρχος Λειβαδίτης από Bistroteca και Νίκος Κωστόπουλος από Naked Athens.
Οι spritz δημιουργίες τους, οι οποίες παντρεύτηκαν με εξαιρετικά spirits από τους Pony and Jigger, Roots και Lazaris κέρδισαν τους ουρανίσκους. Φυσικά από όλο αυτό το experience δεν έλειψε το κατάλληλο food pairing με τις νόστιμες προτάσεις του δημοφιλούς Andaman.