Semeli Aetheria 2018: Ένα μοναδικό νέο λευκό με πλούσια αρώματα και γευστική ένταση

Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της ορεινής Αιγιαλείας, μιας από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρα, παράγεται το κρασί Semeli Aetheria 2018.

O συνδυασμός Chardonnay που καλλιεργείται τοπικά και Μαλαγουζιάς, μιας από τις πιο αρωματικές ελληνικές ποικιλίες, δημιουργεί ένα μοναδικά φίνο και γευστικό αποτέλεσμα.

Το χρώμα του είναι αχυρόξανθο με πρασινωπές ανταύγειες.

Έχει έντονη μύτη με αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, ώριμο αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα. Με πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου, με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα.

Στο στόμα έχει πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία, χάρις στην τραγανή του οξύτητα, είναι «ντυμένο» με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στην παρουσία του Chardonnay.

Συνοδεύει με sashimi και sushi, καρπάτσιο θαλασσινών ή ψαριών, ψητά πουλερικά σχάρας, ψαρονέφρι με κάρι, κουνέλι τηγανητό, ζυμαρικά θαλασσινών, ριζότο με σπαράγγι, ψητές πιπεριές και πράσινες σαλάτες με αρωματικά βότανα.

Μία μοναδική πρόταση από το Κτήμα Semeli.

Info

SEMELI AETHERIA 2018

  • Σερβίρεται στους 10-12 βαθμούς Κελσίου
  • Οίνος λευκός ξηρός ποικιλιακός
  • Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά
  • (75%), Chardonnay (25%)
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
  • Τοποθεσία αμπελώνα: Ορεινή Κορινθία (υψόμετρο 800μ) και ημιορεινή Τριφυλία (υψόμετρο 400μ).
  • Γευστικά χαρακτηριστικά:
  • Mάτι: Αχυρόξανθο με λεμονί ανταύγειες
  • Mύτη: Εντυπωσιακά ντελικάτα αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πράσινη πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα
  • Στόμα: Γεύση με όγκο και άψογη γευστική ισορροπία λόγω της τραγανής οξύτητάς του, ντυμένης με λιπαρές νότες στον ουρανίσκο.
  • Επίγευση: αρώματα λεμονόχορτου και πικάντικα στοιχεία
  • Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση με κρυοεκχύλιση
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου
  • Παλαίωση στο κελάρι: Απολαμβάνεται φρέσκο
  • Αρμονία στο πιάτο: Ιδανικό για sashimi, θαλασσινά και ψάρια μαριναρισμένα ή ψητά, πουλερικά σχάρας, ψαρονέφρι με κάρυ, κουνέλι τηγανητό, ζυμαρικά με θαλασσινά, ριζότο με σπαράγγι, ψητές πιπεριές και πράσινες σαλάτες με αρωματικά βότανα