Στο Athénée για τα «Gastronomy Tuesdays» ο Ντίνος Φωτεινάκης

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

Ο τρίτος καλεσμένος chef που υποδέχεται το «Gastronomy Tuesdays» είναι ο chef Ντίνος Φωτεινάκης την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Ο chef Ντίνος Φωτεινάκης

Ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι της τέχνης της μαγειρικής από πολύ νέος, είχε την τύχη να βρεθεί ήδη από τα πρώτα του βήματα στην Ελούντα, πλάι σε κορυφαίους Γάλλους σεφ όπως ο Jean Charles Metayer και ο Divellec.

Πολύ γρήγορα ξεχώρισε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταπήδησε στο εμβληματικό εστιατόριο Σπονδή των δύο αστεριών Michelin. Ως ο Sous chef του εστιατορίου για 7 συνεχή έτη, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνείς σεφ της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, ταξίδεψε αρκετά για να φέρει και να εκτελέσει κάποιες από τις πιο γνωστές και πολυπόθητες συνταγές της Σπονδής.

Τα τελευταία τρία χρόνια ως Executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Bill & Coo Mykonos, επιμελείται τις κάρτες τριών εστιατορίων, εκ των οποίων το ένα είναι το γνωστό Gastronomy Project by Ntinos Fotinakis με πιάτα υψηλής γαστρονομίας, ενώ παράλληλα επιμελείται και ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο – ναό της κρεατοφαγίας διεθνώς, το περιβόητο Beefbar, όπου συνδυάζει με μαεστρία εξαιρετικές κοπές, όπως το Kobe, με την ελληνική κουζίνα.

Το Gastromomy Tuesdays του Δεκεμβρίου γίνεται σε συνεργασία με την Goldair Handling για την υποστήριξη των σκοπών της Action Hellas.

MENU

WELCOME
Canapés

1o ΠΙΑΤΟ
Kαραβίδα
Κολοκύθα, νεροκάρδαμο, περγαμόντο

Κτήμα Άλφα, Sauvignon Blanc

2o ΠΙΑΤΟ
Μπακαλιάρος
Αγκινάρα, καρότο, αλα πολίτα

Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα, Sauvignon Blanc Fume

3o ΠΙΑΤΟ
Moσχάρι
Μανιτάρια, φουντούκια, κουνουπίδι

Κτήμα Άλφα, Syrah – Merlot – Ξινόμαυρο

ΓΛYKO
Alpaco Σοκολάτα
Πραλίνα φουντουκιού, γάλα με κουρκουμά

Κτήμα Άλφα “Ωμέγα”, Gewurztraminer – Μαλαγουζιά

Dine menu : 75€
Dine menu with wine pairing : 95€

300x250