Στην Ιαπωνία είναι κλασικό πιάτο. Η μόδα στις ΗΠΑ αναμένεται να το κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το σπέρμα ψαριού, για την ακρίβεια ολόκληρη η σπερματοδόχος κύστη μαζί με τον σπερματικό πόρο, σαν υφή θυμίζει αρνίσια μυαλά. Είναι λίγο πιο αλμυρό και έχει άρωμα ιωδίου, δηλαδή μοσχοβολάει θάλασσα. Στην Ιαπωνία το τρώνε με πέντε βασικούς τρόπους και λέγεται shirako, σε μετάφραση «λευκό παιδί».
Τεμπούρα
Συστήνεται ειδικά για αρχάριους, αφού η κρούστα του χυλού του δίνει τραγανή υφή και το σπέρμα ζεσταίνεται στη διάρκεια του ψησίματος τόσο όσο χρειάζεται για να είναι αρκετά κρεμώδες.
Ωμό
Για εξασκημένους ουρανίσκους. Έτσι κι αλλιώς και στα περισσότερα σούσι το ψάρι δεν είναι ψημένο. Το ωμό σπέρμα ψαριού σερβίρεται με σάλτσα πόνζου (ζάχαρη, ξύδι ρυζιού, χυμό λάιμ, σόγια και μιρίν) και γαρνιτούρα φρέσκο κρεμμυδάκι, σίσο (ιαπωνικός βασιλικός) και αβγά χελιδονόψαρου.
Σούσι
Gunkanmaki, δηλαδή θωρηκτό σούσι. Ρύζι τυλιγμένο σε φύκι και από πάνω το σπέρμα με την ίδια γαρνιτούρα που έχει και ωμό και σκέτο.
Στα κάρβουνα
Yakimono, δηλαδή ψητό. Μαριναρισμένο και ψημένο σε υψηλή θερμοκρασία, δημιουργεί μία εξωτερική λεπτή τραγανή κρούστα και μέσα μία βελούδινη υφή που μοιάζει με ζεστή πουτίνγκα.
Σούπα
Nabe, όπως το λένε στην Ιαπωνία. Η σούπα μπορεί να έχει μίσο και στρείδια, κίμτσι και χοιρινό και πάντα σάλτσα πόνζου με σπέρμα ψαριού.