Οδηγός MICHELIN Αθήνα 2023: 3 νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι – Ποιοι το κέρδισαν

Ο Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε σήμερα τις επιλογές του για το 2023 για την Αθήνα, αναδεικνύοντας όσα μπορεί να προσφέρει στους λάτρεις της γαστρονομίας και στους διεθνείς επισκέπτες. Από νέα εστιατόρια με Αστέρι και Πράσινο Αστέρι, Bib Gourmand και επιλεγμένα εστιατόρια, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που αναζητά:

«Ο Οδηγός MICHELIN βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από το 1987 και όλα αυτά τα χρόνια, η δέσμευση για μαγειρική υψηλής ποιότητας παραμένει απολύτως ακλόνητη», σχολίασε στο TasteID ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN.

«Η τοπική αγορά επιδεικνύει μεγάλο δυναμισμό, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη προσοχή στα τοπικά προϊόντα. Οι τοπικές παραδόσεις είναι πολύ γευστικές και προσφέρουν ένα ιδανικό πεδίο στους chefs τις χώρας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, με αυθεντικές γεύσεις που αντανακλούν την ιστορία και την κουλτούρα της».

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN για την Αθήνα το 2023 περιλαμβάνουν 3 νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι MICHELIN:

Hervé

Σε αυτό το εστιατόριο των ιδιοκτητών chefs Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, η κλασσική κουζίνα επηρεάζεται από τη Γαλλία, την Ιταλία και ακόμα και από την Ασία, σε ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων. Και μόνο η επίσκεψη σε αυτό το εστιατόριο αποτελεί μια εμπειρία, με το Ιαπωνικού στυλ bar και την ανοιχτή κουζίνα του.

Tudor Hall

Μια επιλογή που μόλις προστέθηκε, αυτό το εστιατόριο εντυπωσίασε τους διάσημους ανώνυμους επιθεωρητές του Οδηγού, κερδίζοντας απευθείας ένα Αστέρι MICHELIN. Αυτό το κομψό εστιατόριο που βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου King George και προσφέρει μια υπέροχη θέα, προτείνει την υψηλής ποιότητας σύγχρονη μαγειρική του head chef Αστέριου Κοστούδη και του chef Νίκου Λειβαδιά.

Patio

Ένα ακόμα εστιατόριο, που βρίσκεται στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο The Margi, προστίθεται στις επιλογές του Οδηγού. Εδώ, ο chef Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα που αναδεικνύει τα θαύματα των Μεσογειακών γεύσεων σε κάθε πιάτο, με αίγλη και μια φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι».

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Αστέρι το 2022 διατηρούν τη γαστρονομική διάκρισή τους.

Ένα εστιατόριο διακρίνεται με το Πράσινο Αστέρι MICHELIN

 Το Πράσινο Αστέρι MICHELIN παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2020 και σκοπό έχει να αναδείξει τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών, εμπνέοντας τους πελάτες τους αλλά και τα άλλα εστιατόρια. Αυτή τη χρονιά, το Patio προστίθεται στη λίστα, μαζί με το Delta και το Soil που έλαβαν πέρυσι το Πράσινο Αστέρι από τους επιθεωρητές του Οδηγού MICHELIN.

Με την προσέγγισή του «από τη φάρμα στο τραπέζι», διασφαλίζοντας τη χρήση των καλύτερων τοπικών προϊόντων για να μεγιστοποιήσει τη γεύση των τοπικών συνταγών και των αγαπημένων ελληνικών γεύσεων, το Patio ξέρει πώς να κάνει τη διαφορά και να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες του στα θέματα βιώσιμης γαστρονομίας.

Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι διάσημοι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού

 Τα Bib Gourmand, που είναι τα αγαπημένα των foodies, περιλαμβάνουν γευστικές επιλογές, που προσφέρουν αυθεντικότητα και ποιότητα σε προσιτές τιμές:

 Jerár

Έξω από το ζωηρό τουριστικό κέντρο της Αθήνας, αυτό το εστιατόριο προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρά με μία ελκυστική ανοιχτή  κουζίνα.  Εδώ, ο chef Χάρης Νικολούζος αναδεικνύει τις ελληνικές ρίζες, με κάποιες διεθνείς νότες από τη Γαλλία ή ακόμα και την Ιταλία. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το casual εστιατόριο και να μοιραστείτε μεταξύ σας τα γενναιόδωρα πιάτα του, για τα οποία χρησιμοποιεί φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες.

 Fine Mess

Η chef Έλενα Καπέρδα, ήδη γνωστή από το pastry project «Lick the Spoon», προτείνει ένα BBQ μενού, που εστιάζει στις καπνιστές γεύσεις. Ένα αυθεντικό concept, σε ένα cosy περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία «Low & Slow» προσέγγιση.

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Bib Gourmand το 2022 διατηρούν τη διάκρισή τους.

Νέα εστιατόρια στις επιλογές του Οδηγού

 Μαζί με τα παραπάνω εστιατόρια, ο Oδηγός MICHELIN Αθήνας 2023 καλωσορίζει το see|ds και το Simul στη διεθνή οικογένεια των εστιατορίων που ξεχωρίζουν.

 Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2023, με μία ματιά:

31 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

  • 1 εστιατόριο με Δύο Αστέρια MICHELIN
  • 11 εστιατόρια με Ένα Αστέρι MICHELIN (3 νέα)
  • 5 εστιατόρια Bib Gourmand (2 νέα)
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)