Fine dining σε... χάρτινο πιατάκι στο μοναδικό event «Taste of Athens»!

Το «Taste of Athens» είναι η μοναδική σοβαρή διοργάνωση με εστιατόρια που συγκεντρώνονται και στήνουν τα «τραπέζια» εκτός του χώρου που επίσημα σερβίρουν. Πέρυσι, σε εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε event αυτού του τύπου και βρέθηκα μπροστά μία επαγγελματική διοργάνωση.

Είδα τους ίδιους τους σεφ να υποδέχονταν το κοινό τους και συζητούσαν μαζί τους για τη γαστρονομία, τη φιλοσοφία τους, τα πιάτα τους και την εξέλιξη της τέχνης τους. Όλα τα πιάτα που δοκίμασα ήταν πραγματικά αριστουργήματα. Από το στήσιμο και τη θερμοκρασία, μέχρι τις γεύσεις, τις εντάσεις και τις ισορροπίες. Και επειδή τα περισσότερα από αυτά τα είχα δοκιμάσει στην επίσημη έκδοσή τους στα εστιατόρια, οφείλω να ομολογήσω ότι κάποια από αυτά ήταν ακόμη πιο γευστικά στο «Taste of Athens»!

Φέτος, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το δεύτερο «Taste of Athens», μεταφέρει στην καρδιά της πόλης, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, μερικούς από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αθηναϊκής γαστρονομική σκηνής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα 14 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια. Πως;

Στο φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας Taste of Athens, οι επισκέπτες πληρώνουν είσοδο 20 ευρώ με δώρο ένα πιάτο (ή 50 ευρώ για VIP ticket) και εισέρχονται σε ένα χώρο που συμμετέχουν μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας.

Το καθένα από τα εστιατόρια διαθέτει 2 με 3 πιάτα και ένα γλυκό. Οι τιμές ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν τα 12 ευρώ για το κάθε πιάτο. Είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος πιάτα με τόσο χαμηλές τιμές, όταν ένα μενού γευσιγνωσίας σε κάποια από αυτά τα εστιατόρια, ξεκινά από 100 ευρώ.

Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν τις γαστρονομικές εμπειρίες τους με εκλεπτυσμένα cocktails και workshops, βραβευμένες ετικέτες οίνου, οινογνωσίες και ιδιαίτερες μπύρες.

H απολαυστική εμπειρία όμως δεν σταματάει εδώ αφού όλοι οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών ανακαλύπτοντας εκλεπτυσμένα προϊόντα και σύγχρονα γαστρονομικά trends, ενώ το φεστιβάλ φροντίζει και τους μικρούς του φίλους δημιουργώντας το Kids Zone.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν

ΣΠΟΝΔΗ | Άγγελος Λάντος
HYTRA | Τάσος Μαντής
VAROULKO SEASIDE | Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος
BALTHAZAR | Χριστόφορος Πέσκιας
FUGA | Δημήτρης Κατριβέσης
VEZENE | Άρης Βεζενές
BIRDMAN | Άρης Βεζενές
COOKOOVAYA | Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής
ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ | Γιάννης Λουκάκος
MR PUG ATHENS | Γιώργος Βενιέρης
SENSE ATHENS | Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
ΦΒΚ | Δήμος Μπαλόπουλος
ARTISANAL | Δημήτρης Δημητριάδης
ERGON | Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης

Info

  • Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019
  • Ζάππειο Μέγαρο
  • Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00 – 16:00 και 18:30 – 22:30
  • Οι τιμές των εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα είναι:
    Κανονικό: 20€
    Περιλαμβάνει ένα δωρεάν πιάτα των 3 ευρώ, πρόσβαση σε Chefs Theater, Music Stage, Exhibitors Village και Kids Zone
  • VIP: 50€
    Περιλαμβάνει πρόσβαση στο Opening Reception στις 19 Σεπτεμβρίου
    Πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης, σε Chefs Theater, Music Stage, Exhibitors Village και Kids Zone
    Welcome drink & Oyster treat
    Dish voucher των 9€
    Δωρεάν parking με valet service
  • Για τους κατόχους καρτών Diners Card International και τις ομαδικές κρατήσεις ισχύουν ειδικές προσφορές, ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν
  • Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του athens.tastefestivals.com και του δικτύου της Viva
  • Εισιτήρια προς πώληση θα διατίθενται και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στα ταμεία της εισόδου.
  • Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα