Το εστιατόριο Le Pavillon του Jean–Charles Metayer και του Άγγελου Κονταράτου υποδέχεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 19:00 μ.μ., στην υπέροχη αυλή του έναν ξεχωριστό καλεσμένο από τη Ζίτσα των Ιωαννίνων για το επόμενο οινικό ραντεβού του: το κτήμα Γκλίναβος.
Για τη βραδιά ο Chef Jean-Charles Metayer και ο Sommelier του Le Pavillon, Γιάννης Αγγελής έχουν σχεδιάσει ένα δημιουργικό pairing 9 πιάτων menu dégustation που θα συνδυαστεί με πέντε εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος.
Η ιστορία του Κτήματος Γκλίναβος ξεκινά από το 1978 έχοντας ως στόχο να αναδείξει τον αμπελώνα της Ζίτσας Ιωαννίνων, η ζώνη της οποίας έχει αναγνωριστεί πλέον ως ΠΟΠ με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ντεμπίνα, την βασική ποικιλία της αμπελουργικής ζώνης. Σ’ έναν αμπελώνα 140 περίπου στρεμμάτων το Κτήμα καλλιεργεί τις τοπικές ποικιλίες Βλάχικο και Μπεκάρι, ενώ καλλιεργεί επίσης Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc και Merlot.
Τα περίφημα κρασιά και αποστάγματά του μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει στο επισκέψιμο οινοποιείο στα Ιωάννινα ή στο Χαλάνδρι, στο Le Pavillon, το οποίο στεγάζεται σε μια αυθεντική μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40 διαθέτοντας μία από τις ομορφότερες αυλές της Αθήνας.
Ο Jean-Charles Metayer μένει πιστός στο όραμά του να αναδεικνύει τη δύναμη των ελληνικών προϊόντων τόσο στη μαγειρική του, όσο και στα pairings που προτείνει στο εστιατόριο του. Όπως λέει και ο ίδιος «στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο και δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα μου δίδαξαν οι τόποι, τα ταξίδια και οι γευστικές περιπλανήσεις μου».
Με τη χαρακτηριστική φινέτσα, τις θαλασσινές γεύσεις, τα αρώματα και το παιχνίδισμα ανάμεσα στα υλικά, ο Metayer ετοιμάζει τώρα τις γευστικές του εκπλήξεις και για το pairing με τη γη των Ιωαννίνων.
Το μενού των 9 σταδίων
- Amuse bouche
- Bread & Butter
- Τραγανή κρέπα με αστακό, φύκια και πράσινο μήλο
- Zitsas – Wsild ferment
- Ψητό στρείδι με χαβιάρι μελιτζάνας
- Αχάτης – Orange wine
- Κρεμμύδι γεμιστό με χταπόδι και σάλτσα κόκκινου κρασιού
- Βλάχικο
- Τόνος Rossini με σπανάκι, foie gras και μπριός
- Δρυάδες
- Παγωτό ελαιόλαδου με ροδάκινο και μαρέγκα
- Παλιοκαιρίσιο
- Mignardise
Το μενού του wine rendez-vous κοστίζει 75 ευρώ, μαζί με το κρασί, και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά.
Info Le Pavillon
Le Pavillon Athens: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210-6815774