Αποκλειστικό: Πότε πέφτουν οι υπογραφές του υπ. Τουρισμού με τον οδηγό Michelin – Τι δήλωσε στο TasteID

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου μεταβαίνει κλιμάκιο του υπουργείου Τουρισμού, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, στο Παρίσι, προκειμένου να υπογράψουν διευρυμένη συνεργασία για την άφιξη του Οδηγού Michelin στην Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TasteID.

Αυτό σημαίνει ότι ο Οδηγός Michelin θα λάβει πλέον σοβαρά υπόψη τη χώρα μας και το επόμενο έτος υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 15 εστιατόρια θα βραβευτούν με αστέρι Michelin.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με υπέροχες πρώτες ύλες. Οι Έλληνες chefs τιμούν ιδιαίτερα τα μεσογειακά λαχανικά, τα ψάρια και τα νόστιμα τυροκομικά προϊόντα. Είναι καλό να ακούμε ότι οι τοπικές αρχές επιθυμούν να φέρουν στο προσκήνιο αυτούς τους θησαυρούς του τόπου και να αναπτύξουν έναν δυνατό γαστρονομικό προορισμό. Οι επιθεωρητές του Οδηγού Michelin αναδεικνύουν, κάθε χρόνο, τις επιλογές τους για τα εστιατόρια της Αθήνας. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε την κάλυψή μας και να ανακαλύψουμε εστιατόρια σε νέες περιοχές, αλλά δεν έχουμε καμία ανακοίνωση προς το παρόν που να αφορά στην Ελλάδα», αναφέρει σε δήλωσή του στο TasteID υψηλόβαθμο στέλεχος του Οδηγού Michelin

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, είναι εάν ο οδηγός θα επισκεφτεί εκτός από την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, καθώς ο προϋπολογισμός του υπουργείου μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες περιοχές και όχι όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν την Πέμπτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Οδηγού Michelin.