Ανάσταση στη Σαντορίνη με πιάτα του Εκτορα Μποτρίνι στο εστιατόριο Selene

Το Πάσχα στις Κυκλάδες αποτελεί με βεβαιότητα μία μοναδικά μυσταγωγική εμπειρία για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής του. Ειδικά όμως στη Σαντορίνη το αίσθημα κατάνυξης μιλά βαθιά στην ψυχή κάθε επισκέπτη, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική αίσθηση και την υποβλητική ατμόσφαιρα.

Εκεί, μέσα στο ιστορικό εστιατόριο Selene, οι καλεσμένοι πρόκειται να ζήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία δια χειρός του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι το βράδυ του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022.

Με τα αρώματα των αγριολούλουδων και των λευκών τριαντάφυλλων να μεθούν την ατμόσφαιρα, τα κομψά στρωμένα τραπέζια μέσα στην αυλή του μεσαιωνικού μοναστηριού θα περιμένουν τους εκλεκτούς επισκέπτες να τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά και να ευχηθούν «Χριστός Ανέστη» υπό το φως των φαναριών και των λευκών κεριών.

Τα αυγά, που βάφονται με απόλυτα φυσικές διεργασίες (όπως κόκκινο λάχανο, κόκκινο κρασί, κρεμμυδότσουφλα κλπ) θα φέρουν το μεγαλοπρεπές μονόγραμμα του Selene, γιατί κάθε λεπτομέρεια μετράει, όταν μιλάμε για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Καθώς οι ήχοι της άρπας, του βιολιού και του πιάνου θα γεμίζουν το χώρο, το ειδικό θεματικό μενού της βραδιάς θα εντυπωσιάζει με τη δημιουργικότητα και τη μοναδική αξιοποίηση της εκλεκτής τοπικής πρώτης ύλης.

Από την Ωδή στον Σαντορινιό Τοματοκεφτέ μέχρι την Παλαμίδα με Ταραμά Ρέγγας, ένα πιάτο-φόρος τιμής στον αείμνηστο Γιώργο Χατζηγιαννάκη, μέχρι το Μπαρμπούνι με Πέστο από Αγριομάραθο και το Αρνί του Πάσχα, οι γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη μοναδική αυτή βραδιά.

Ένα όμορφο πασχαλινό δώρο θα περιμένει τους καλεσμένους, που φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους λουλούδια, πασχαλινά αυγά, παραδοσιακό τσουρέκι και φυσικά τα signature menus υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον σεφ, ώστε να ολοκληρωθεί με τον πιο όμορφο τρόπο η ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.