Το Mario & Luigi σερβίρει γνήσια ναπολιτάνικη πίτσα και gourmet pasta
Verace Pizza Napoletana. Με ζυμάρι υγρό και ελαφρύ. Υλικά πρώτης ποιότητας. Ψημένη σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Πάστα φτιαγμένη στο χέρι. Με γευστικούς συνδυασμούς από μεσογειακά υλικά. Antipasti καθαρόαιμης trattoria. Το The Eatalians-Mario & Luigi (Λεωφ. Ελευθέριου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη, τηλ: 2109957953) άνοιξε πρόσφατα και πήρε αμέσως μία από τις πρώτες θέσεις στα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αττικής. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με take away!
To μενού του εστιατορίου έχει δημιουργήσει ο σεφ Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο πόστο του μπροστά στον ξυλόφουρνο που καίει στους 300 βαθμούς Κελσίου και δημιουργεί μοναδική ναπολιτάνικη πίτσα.
Ένα είδος πίτσας που συναντάμε πολύ σπάνια στην Ελλάδα, καθώς το ζυμάρι της είναι εξαιρετικά δύσκολο στη δημιουργία του, αφού έχει 75% υγρασία. Ο σεφ Σωτηρόπουλος εκτός του ότι είναι ο μάγος του ζυμαριού, για να το κάνει τέλειο, εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία δίπλα σε ένα από τους πιστοποιημένους στη ναπολιτάνικη πίτσα σεφ (πιτσαγιόλο) τον Ιβάνο Μπέκια.
Όταν ψηθεί δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό φουσκωμένο στεφάνι, ενώ τα υλικά παραμένουν ολοζώντανα στο εσωτερικό του. Κόβεται με ψαλίδι και όχι με μαχαίρι-ρόδα, ώστε να μην καταρρεύσει το στεφάνι του. Και όταν φτάσει στο στόμα, τα δόντια συναντούν μία μοναδική τραγανή υφή λεπτής κρούστας που έχει σχηματιστεί και ακολούθως βυθίζονται στην υγρή και αέρινη ψίχα του.
Ό,τι υλικό και αν απλωθεί πάνω σε αυτό το εκπληκτικό ζυμάρι, μεταμορφώνεται σε γευστικό έπος! Πόσο δε όταν οι πρώτες ύλες είναι αυστηρά επιλεγμένες και οι συνδυασμοί τους μελετημένοι για να δημιουργούν γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο!
Δοκίμασα την Principessa Margherita με σάλτσα από ντομάτα san Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, παρμεζάνα Reggiano και βασιλικό. Η σάλτσα από αυτή τη ντομάτα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη, καθώς κρατάει την οξύτητά της, αλλά είναι τόσο στρογγυλεμένη που δεν «κλοτσάει» γευστικά, ενώ τα σάκχαρά της είναι ελάχιστα και ως εκ τούτου είναι γλυκιά τόσο όσο. Το πιο συναρπαστικό όμως είναι το άρωμά της, αφού θυμίζει ντομάτα μιας άλλης εποχής που μόλις κόπηκε από το χωράφι. Μοσχοβολάει! Τα τυριά σε απόλυτη ισορροπία και ψημένα τόσο σωστά, ώστε ίσα που είχαν λιώσει και είχαν κρατήσει το καθένα τα αρώματά του για να τα απελευθερώσουν στο στόμα.
Πιο έντονη γεύση είχε η Anabella, αφού εκτός από μοτσαρέλα fior di latte και παρμεζάνα Reggiano συνδύαζε σαλάμι picante, πάστα αντζούγιας, και στη san Marzano είχε προστεθεί τσίλι και μέλι. Μία πίτσα για αυτούς που τους αρέσουν οι ελάχιστα καυτερές γεύσεις.
Ακολούθησε πάστα πολύ υψηλού επιπέδου την οποία εκτελεί ο sous chef του εστιατορίου Στέργιος Τσαγκαδόπουλος. Antonella alla chitarra. Τετράγωνο «μακαρόνι» βρασμένο άψογα, νευρικό με τη σάλτσα της καραβίδας να έχει το ποτίσει μέχρι τα βάθη της καρδιάς του. Μία σάλτσα τόσο έντονη στη γεύση, αλλά και παράλληλα εξαιρετικά ευχάριστη, καθώς την ισορροπούσε τέλεια χάρη στη φρεσκάδα από το λάιμ, τα μυρώνια και το λάδι βασιλικού. Τρεις ζουμερές γαρίδες με τραγανή κρούστα στην κορυφή δημιουργούσαν την απόλυτη μακαρονάδα με αρώματα ιωδίου από τη θάλασσα! Ένα εξαιρετικό πιάτο που θέλω να επιστρέψω όσο το δυνατόν συντομότερα στο The Eatalians – Mario & Luigi για να το απολαύσω και πάλι!
Δυνατή γευστικά και η φρέσκια παπαρδέλα με μοσχάρι ραγού μπολονέζ, σάλτσα από ημίλιαστα ντοματίνια, κρέμα παρμεζάνας και θυμάρι. Ένα γαστρονομικό και εκλεπτυσμένο πιάτο από τη γη της μεσογείου, που ξύπναγε μνήμες κοκκινιστού στην κατσαρόλα. Ευφυέστατο!
Τα γλυκά extra large σε γεύση και μέγεθος, με τέσσερις επιλογές μεταξύ των οποίων τιραμισού και συγκλονιστική lemon pie.
Σέρβις άψογο.
Τιμές από 7 έως 14,5 ευρώ το πιάτο. Δείτε εδώ ολόκληρο το μενού του εστιατορίου The Eatalians-Mario & Luigi.