Στο Athénée για τα «Gastronomy Tuesdays» ο Θοδωρής Παπανικολάου

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Ο επόμενος καλεσμένος chef τωv “Gastronomy Tuesdays” την Τρίτη 21 Ιανουαρίου είναι ο Θοδωρής Παπανικολάου, σεφ του εμβληματικού εστιατορίου «Σελήνη» της Σαντορίνης.

Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου

Από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, ο Θοδωρής Παπανικολάου είναι ένας σεφ με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα. Μαγειρικά ανδρώθηκε στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ora d’ Aria της Τοσκάνης, όπου και αποκόμισε σημαντικές παραστάσεις. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα αθηναϊκά εστιατόρια Parla και Sense όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επέστρεψε στην αγαπημένη του «Σελήνη»της Σαντορίνης, στο εστιατόριο όπου κέρδισε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.


Η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την δημιουργικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.

Τα «Gastronomy Tuesdays» συντονίζει η Square 22 για λογαριασμό του ομίλου Πανά.

Menu Degustation

AMUSE BOUCHE
Marshmallow φάβας με καραμελωμένο κρεμμύδι

ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
Αυγοτάραχο με βούτυρο ελληνικού καφέ, pan brioche

ΣΚΟΥΜΠΡΙ
Ημίπαστο σκουμπρί, ζωμός φασολάδας, εικονικά φασόλια απο ταραμοσαλάτα, λάδι απο σέλινο

ΚΑΚΑΒΙΑ
Σφυρίδα ποσέ, λαχανικά, πουρές κολοκυθάκι, κρέμα κακαβιάς με αχινό

AΡΝΙ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Αρνάκι 12 ώρες στο φούρνο, αγγινάρες baby, καρότα baby, αρνίσια γλυκάδια μαγειρεμένα σε μπύρα, ζαμπαγιόν με λουίζα

ΚΙΟΝΕΣ
Cremeux σοκολατας, sponge cake καρυδόπιτα, sorbet μανταρίνι

Τιμή Μενού: 75