Τα ΒορΟινά «κατεβαίνουν» Αθήνα

Τα ΒορΟινά, η ετήσια παρουσίαση των κορυφαίων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για την ιδιαίτερα δημοφιλή πανελλαδικά εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες και καταναλωτές, προσκαλώντας τους, μέσα από τα ΒορΟινά, να «ταξιδέψουν» στα αμπελοτόπια του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, εκεί απ’ όπου προέρχονται κορυφαία κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες τους, έχουν αναδείξει γηγενείς ποικιλίες, καθιέρωσαν ιδιαίτερα στυλ κρασιών και κυρίως προήγαγαν τον Ελληνικό αμπελώνα, τις ποικιλίες και τον επώνυμο ποιοτικό οίνο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς αγαπημένων κρασιών, να συζητήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2019 απ’ όπου αναμένονται εκπληκτικά κρασιά, ορισμένα από τα οποία θα μπορέσουν ήδη να δοκιμάσουν στην εκδήλωση.

Παράλληλα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στα ΒορΟινά, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν:

– 11:00-13:00 «Winemakers’ masterclass: Οίνος & Ύδωρ» με προκράτηση (κόστος 30€). Αίθουσα Golden Room.
– 12:00-20:00 Θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας «Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016» με το εισιτήριο στα ΒΟΡΟΙΝΑ, στην αίθουσα Grand Ballroom.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακολουθήσει τις προτάσεις των ΒορΟινών για την εβδομάδα πριν την εκδήλωση (VorOina Days) οι οποίες έχουν στόχο να φέρουν ακόμα περισσότερο το κοινό κοντά στο κρασί, να μάθουν για αυτό και να το απολαύσουν σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Παράλληλα, αξιόλογα wine bars δημιουργούν για τις ημέρες αυτές τις ειδικές «ΒορΟινές» λίστες κρασιού που περιλαμβάνουν προτάσεις σε ποτήρι και σε φιάλη.

Κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒορΟινά, το καθιερωμένο πλέον masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, στις εγκαταστάσεις του WSPC, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 18:45. Τίτλος του φετινού masterclass τυφλής γευσιγνωσίας: «Value For Money – Μία άσκηση για το «value for money» των ερυθρών κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, λιανικής τιμής από 20 έως 40 ευρώ». Συμμετοχή με κρατήσεις (κόστος 50€).

Info

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες λειτουργίας:
• 12:00-15:00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή)
• 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8€ – με προεγγραφή 5€)