Ο Gigifioggos καλωσορίζει τον οινοχόο Βασίλη Παπαδόπουλο

Μια από τις πιο δυνατές μεταγραφές της σεζόν έκλεισε το ατμοσφαιρικό wine bar του Περιστερίου προσθέτοντας στο επιτυχημένο σχήμα του ένα εκ των κορυφαίων οινοχόων την Ελλάδας.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος εδώ και 20 χρόνια έχει διανύσει πολύ σημαντικά οινικά χιλιόμετρα υπηρετώντας το κρασί με δημιουργικό, πρωτοποριακό και πάντα επαγγελματικό τρόπο.
Στην έως τώρα μακρά πορεία του ως head sommelier και σύμβουλος έχει φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία πολλά γνωστά και αγαπημένα εγχειρήματα της ελληνικής εστίασης (wine bar και Εστιατόρια). Παράλληλη δράση ως εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, κριτής σε οινικούς διαγωνισμούς και ιδρυτής μη κερδοσκοπικού wine club.

Ένας επαγγελματίας ταγμένος στο κρασί, στην εστίαση, στις ιδέες, στα οράματα και στους ανθρώπους με συμπυκνωμένη εμπειρία την οποία επιλέγει να τροφοδοτεί σε απαιτητικούς δρόμους που εξελίσσουν την δημιουργικότητα του και όχι σε πεπατημένες και αναμενόμενες συνεργασίες με τετριμμένες συνταγές επιτυχίας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Gigifioggos ένα project, που επιβλέπει από την πρώτη μέρα υπογράφοντας την γκανιάν wine list. Τώρα όπως μας είπε και ίδιος είχε την ανάγκη να αφοσιωθεί σε αυτό το “παιδί” του και με την φυσική παρουσία του να το φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Ο Gigifioggos έχει μπει ήδη στη λίστα με τα πιο αξιόλογα wine bar της Ελλάδας δίνοντας νέα πνοή στην κατηγορία των wine bistro με την ιδιαίτερη αισθητική του, την φιλική του προσέγγιση, την ενημερωμένη λίστα, την αναπάντεχη μουσική και πάνω από όλα, όπως μας επισημαίνει και ο Βασίλης με το επιχειρηματικό ταπεραμέντο του ενός εκ των ιδιοκτητών του Τάκη Ζαχαρόπουλο και τις γαστρονομικές νοστιμιές της Αριστέας Βλάχου. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν έναν μαγικό συνδυασμό που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.

Με την έλευση του Βασίλη ωστόσο σηματοδοτείται η νέα Gigi εποχή του wine bistro, μια εποχή γεμάτη γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις, νέα κρασιά, menu degustations, αφιερώματα, events, εκπλήξεις και γενικά μια συλλογική οινική ομπρέλα πλούσια σε διαδραστικές ενέργειες καθοδηγούμενες από τον Βασίλη και την εξειδικευμένη ομάδα του.

Ο γνωστός sommelier έχει αναλάβει εν προκειμένου διπλή αποστολή από την μια την θέση του Head sommelier και από την άλλη το έργο του Project manager φέρνοντας μαζί πολύτιμη προίκα την ομάδα του. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ” η εστίαση είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό, έχω φέρει την ομάδα μου που την χαρακτηρίζει η υψηλή τεχνογνωσία και το χαμόγελο. Μαζί ξεκινάμε να προσφέρουμε ένα ταξίδι γεύσης και αρωμάτων, να μιλήσουμε, να δείξουμε, να ανακαλύψουμε και να επικοινωνήσουμε ότι έχει να κάνει με το κρασί, την παρέα και την καλή διάθεση”

Για του λόγου το αληθές φάρο αποτελεί η φρεσκαρισμένη λίστα του Gigifioggos με επιλογές κρασιών από ακόμα περισσότερες χώρες σταθμούς.

Ο κύκλος του ταξιδιού μεγαλώνει γίνεται πιο θελκτικός, λειτουργικός και απολαυστικός, τα κρασιά της wine list πέρα από φιάλη σερβίρονται όλα σε ποτήρι των 150ml και 75ml (μισό ποτήρι), σήμα κατατεθέν του Βασίλη που πάντα προσπαθεί να προσφέρει την εμπειρία του οινικού ταξιδιού. «Θέλω οι επισκέπτες μας να έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλά διαφορετικά κρασιά, να κάνουν υπό την καθοδήγηση μας ένα ταξίδι», δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Info

Gigifioggos, Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλέφωνο: 210574 5985.