Barolo: Eκπληκτικό brunch και all day μενού στον πιο cozy χώρο του Ψυχικού

Περιβάλλον ευχάριστο, χαλαρωτικό και… χαρούμενο! Πιάτα που ανοίγουν την όρεξη με την πρώτη ματιά. Γεύσεις ισορροπημένες. Πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο ποιότητας ΑΑΑ. Και σέρβις άμεσο!

Η Salumeria-Osteria Barolo στο Ψυχικό (Δαβάκη 1, τηλ: 2106717600) είναι από τα πιο όμορφα και επιτυχημένα concept, καθώς στο τμήμα της Osteria ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του ή το κρασί του με υπέροχα κρύα ή ζεστά πιάτα, ενώ σε ένα άλλο ξεχωριστό τμήμα του χώρου, που λειτουργεί ως Saloumeria, μπορεί να πάρει για το σπίτι φρεσκοκομμένα αλλαντικά και τυριά (και πολλά άλλα ψαγμένα gourmet προϊόντα) από την Ελλάδα, την Ιταλία και όχι μόνο…

Το μενού έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος chef Μιχάλης Νουρλόγλου, ενώ μαέστρος στην κουζίνα είναι ο chef Aleksandr Bekesevych.

Ο chef Aleksandr Bekesevych ξεφουρνίζει ολόφρεσκα κρουασάν στην κουζίνα του Barolo (η προστατευτική μάσκα προσώπου αφαιρέθηκε για τα ελάχιστα δευτερόλεπτα της φωτογράφισης)

Η επίσκεψή μου βρέθηκε στο μεταίχμιο της ώρας μεταξύ brunch (μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι) και all day menu, οπότε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά πιάτα και από τα δύο μενού.

Και φυσικά ξεκίνησα από τα αβγά. Τηγανιτά αβγά, με τραγανές λεπτές λωρίδες πατάτας και στην κορυφή μία γενναία ποσότητα από φρέσκια, μαύρη τρούφα. Με κρόκο κατακίτρινο, που μόλις ακουμπούσε πάνω του το πιρούνι, σκιζόταν η λεπτή μεμβράνη που είχε σχηματιστεί από το ασπράδι και χυνόταν πάνω στο ζεστό ψωμάκι που το φιλοξενούσε. Η τρούφα έκλεβε την παράσταση καθώς το άρωμά της κυριαρχούσε στον χώρο, πριν ακόμη το πιάτο σερβιριστεί στο τραπέζι. Γευστικά, η γήινη γεύσης ερχόταν δώσει ένταση και να διαμορφώσει ένα μοναδικό γευστικό προφίλ στα αβγά. Άψογο!

Ακολούθησε έτερο πιάτο με αβγά. Eggs Benedict με prosciutto cotto (μαγειρεμένο ζαμπόν). Μία βελούδινη, με άριστο ιξώδες σος, η οποία κάλυπτε το αβγό και στεκόταν πάνω του (δεν έτρεψε στο πιάτο). Κάτω από το αβγό μία τίμια φέτα από το prosciutto και ακολουθούσε στον ανάστροφο σχηματισμό το τρυφερό ψωμάκι brioche. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν ένας ισορροπημένος συνδυασμός αλμυρού, γλυκού και ελαφρά όξινου πιάτου, το οποίο ήταν ακραία απολαυστικό!

Το open face μοσχαρίσιο ταρτάρ και τηγανιστό αβγό (κεντρική φωτογραφία), ήταν ακόμη ένα πιάτο που μου τράβηξε την προσοχή. Σιτεμένο black angus, κομμένο στο σωστό μέγεθος ώστε να κρατάει λίγο στο δάγκωμα, άψογα μαριναρισμένο, ώστε να βγάζει όλο του το umami, ενώ ο κρόκος από το αβγό που χυνόταν πάνω του, το ανέβασε σε άλλη διάσταση. Η κρέμα του αβοκάντο ήπια, συνδύαζε τη βελούδινη υφή της με την τραγανότητα από το ψωμάκι και το γευστικό αποτέλεσμα ήταν ονειρικό.

Από το all day menu δοκίμασα επίσης αρκετά υπέροχα πιάτα. Αυτό όμως που μου τίναξε τα μυαλά στον αέρα, ήταν η κοτολέτα. Ένα πελώριο, λεπτοκομμένο φιλέτο από μαύρο χοίρο, με συνοδευτικό πατάτες Bravas και sauce tartare με αγριοράπανο.

Μία παρασκευή με τέλεια θωρακισμένο κρέας, εξαιρετικά τραγανό περίβλημα και ζουμερό στο εσωτερικό του. Στη γεύση δεν υπήρχε ούτε ιδέα από το λάδι που είχε τηγανιστεί, ήταν απόλυτα αέρινο! Ένα τόσο απλό, αλλά τόσο δύσκολο πιάτο στην τεχνική του, και στο Barolo σερβίρεται απλώς τέλειο!!! Οι πατάτες διπλοψημένες, ζουμερές εσωτερικά και σούπερ τραγανές εξωτερικά. Εξαιρετική και η sauce tartare, η οποία του έδινε ακόμη περισσότερη γευστική ένταση. Με ενθουσίασε και η λεπτομέρεια με τη φέτα λεμονιού τυλιγμένη σε διχτάκι, για να μην φεύγουν τα κουκούτσια πάνω στο πιάτο. Συγχαρητήρια στον σεφ και την ομάδα του!

Στο Barolo σερβίρονται επίσης φρεσκοφουρνισμένα  κρουασάν  σε διάφορες γευστικές επιλογές: βουτύρου, vegan, με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα λεμονιού ή βιενέζικο με σταφίδες. Επίσης, υπάρχουν classic, healthy ή vegan επιλογές, για ένα πλήρες πρωινό για όλα τα γούστα.

Οι προτάσεις φυσικά δεν σταματούν εκεί. Τα pancakes σε πολλούς συνδυασμούς έχουν την τιμητική τους και είναι όλα πεντανόστιμα.

Events

Στις 18, 24 και 31 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, το Barolo, θα φιλοξενήσει ένα live trio, το οποίο θα ντύσει μουσικά τις γιορτινές αυτές ημέρες με jazz και άλλα ακούσματα.

Το βράδυ των παραμονών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το Barolo φοράει τα καλά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες του για το ρεβεγιόν, με το special μενού της κάθε βραδιάς να υπογράφει φυσικά ο chef Μιχάλης Νουρλόγλου.

Lemon pie με φύτρες κόλλιανδρου, ένα απόλυτα δροσερό επιδόρπιο, για να κλείσει με τον πιο όμορφο τρόπο το γεύμα στο Barolo