Rick’s Steakhouse: Αμερικανική κουζίνα με γαλλικό twist στην Κηφισιά

Χαμηλωμένα φώτα, μια φλογερά κατακόκκινη ατμόσφαιρα, oldies ήχοι και τα μεθυστικά αρώματα ενός φιλέτου που αργοψήνεται να δραπετεύουν από την κουζίνα…

Το Ricks Steakhouse είναι το νέο εστιατόριο του ομίλου S One Hospitality που, εμπνευσμένο από τα θρυλικά steakhouses της Νέας Υόρκης των 30s’, μόλις έφτασε στην Κηφισιά με στόχο να αποδείξει ότι η καλή γεύση είναι αξία κλασική.

Με όνομα–ευθεία αναφορά στο αξεπέραστο Café Americain της κλασικής ταινίας «Casablanca», το ολοκαίνουργιο Ricks Steakhouse, που μόλις άνοιξε στον αριθμό 1 της οδού Πεντέλης στην Κηφισιά,  υπογραμμίζει με έντονο νέον κόκκινο την πρόθεσή του: εδώ η απόλαυση αντιμετωπίζεται σαν πολίτης του κόσμου.

Με classy πιάτα αμερικανο-γαλλικής προέλευσης που διαθέτουν αυτή την χάμφρεϊμπογκαρτική αρρενωπή ευθύτητα και σε ατμόσφαιρα που αποπνέει την σαγηνευτική κομψότητα μιας Ίνγκριτ Μπέργκμαν.

Το Rick’s δένει τον ρομαντισμό με τη γευστική περιπέτεια, σε ένα κοσμοπολίτικο περίβλημα και περιεχόμενο ακαταμάχητης γοητείας.

Το σκουρόχρωμο ξύλο, οι τοίχοι στο χρώμα ενός καλού Pinot Noir, οι κόκκινοι δερμάτινοι καναπέδες, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι με τις αντανακλάσεις τους να πολλαπλασιάζονται από τους στρατηγικά τοποθετημένους επιτοίχιους καθρέφτες, είναι τα βασικά υλικά που χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος χρησιμοποίησε η αρχιτέκτων Τζένη Τσουλάκου (του γραφείου Norma Architecture) για να δημιουργήσει αυτή τη ζωντανή ρέπλικα της υποβλητικότητας και του αισθησιασμού που διέθεταν κάποτε τα steakhouses της Νέας Υόρκης των 30s.

Το μαύρο, εν ενεργεία πιάνο, οι απανταχού κρεμασμένες ασπρόμαυρες εικόνες των δρόμων του Μεγάλου Μήλου, τα επίσης b&w πορτρέτα των  εμβληματικών προσωπικοτήτων – από του Φρανκ Σινάτρα και, φυσικά, του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ που ποζάρει με το κλασικό λευκό σμόκιν κοστούμι του έξω από το Rick’s Café Americain, μέχρι αυτά της Μαντόνα, του Τζακ Νίκολσον και του Μοχάμεντ Άλι- και οι, ίδιου χρωματικού ρυθμού, ενδυμασίες του προσωπικού με τις so chic μακριές λευκές ποδιές, προσθέτουν τόσες νότες αυθεντικού glam και καθωσπρεπισμού, όσες θα θέλαμε να διαθέτει ένα δείπνο μας στην Κηφισιά μια Παρασκευή βράδυ.

«Το Rick’s είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια σκηνή, όπου κάθε γεύμα είναι μια παράσταση και κάθε καλεσμένος είναι ένα αστέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Στασινόπουλος, ιδιοκτήτης  του ομίλου S One Hospitality που βρίσκεται πίσω από το Rick’s. «Στόχος του είναι να μας παρασύρει σε ένα πρώτης θέσης ταξίδι, γεμάτο αβίαστη λάμψη, λίγο μυστήριο και, φυσικά, νόστιμη κουζίνα».

Και είναι αυτή η κουζίνα του Rick’s και τα πιάτα που επιμελείται ο executive chef του ομίλου Δημήτρης Σταμούδης με την μπριγάδα του, που αναδεικνύονται στον πραγματικό πρωταγωνιστή του εστιατορίου που κλέβει την παράσταση και, τελικά, εισπράττει το χειροκρότημα.

Τι σερβίρει το Ricks Steakhouse

Από τα ζουμερά burgers και τις εκλεκτές κοπές μέχρι το ρετρό  Chateaubriand, τα νοσταλγικά κοκτέιλ γαρίδας και τα crab cakes, το «αμερικανικό με γαλλικό twist» μενού πατάει γερά και με σιγουριά στη νοστιμιά της καλής κλασικής κουζίνας.

Οι περί τις 100 διεθνείς ετικέτες κρασιών που περιλαμβάνονται στο wine list, αποτελούν την πιο ποιοτική επιλογή για ένα γεύμα ή δείπνο που εδώ είναι γεμάτο ουσία και, ως εκ τούτου, δεν έχει ανάγκη τους εύκολους εντυπωσιασμούς.

Ricks Steakhouse

Πεντέλης 1, Κηφισιά

Τηλ.: 21 0754 8348

Ωράριο:  Καθημερινές 18:30 – 00:00 & Σαββατοκύριακο 13:00 – 00:00

Rick’s SteakhouseΔημήτρης ΣταμούδηςΕστιατόρια Κηφισιά