Υλικά από τη Γη και τη θάλασσα της Μεσογείου. Πιάτα κλασικά και μοντέρνα ιταλικά. Γεύσεις συγκεντρωμένες και καθαρές. Το εστιατόριο Indigo του MarBella Elix Hotel (Καραβοστάσι, Πάργα, τηλ.: 2665097000) σερβίρει τα πιο γευστικά πιάτα του είδους του στην περιοχή της Πάργας.
Ο σεφ Βασίλης Μοσχοτάς έχει δημιουργήσει ένα «έξυπνο» μενού, επικεντρωμένο στην ιταλική κουζίνα, εμπλουτισμένο με αρκετά θαλασσινά και δημιουργεί πιάτα που οπτικά ανοίγουν την όρεξη και γευστικά είναι… δυναμίτες!
Ξεκίνησα το δείπνο μου με ψαρόσουπα -μπουρδέτο. Σχεδόν βελουτέ, με πλούσια γεύση από το χαρακτηριστικό ιώδιο της θάλασσας. Μέσα στη σούπα «κολυμπούσαν» ολόφρεσκα μύδια, αχιβάδες, φιλέτο από φρέσκο ψάρι, γαρίδες και ψιλοκομμένα λαχανικά, τα οποία πρόσφεραν τις έντονες και καθαρές γεύσεις τους, ενώ οι υφές τους δημιουργούσαν ένα υπέροχο παιχνίδι στον ουρανίσκο. Εξαιρετικά πλούσιο πιάτο!
Υπέροχο ήταν και το ψητό κουνουπίδι που δοκίμασα από τα πρώτα πιάτα. Ένα ταπεινό και σχετικά άνοστο υλικό, το οποίο ο σεφ είχε ανεβάσει σε γαστρονομικό επίπεδο.
Το κουνουπίδι ήταν βρασμένο και ακολούθως μαριναρισμένο και ψητό στον φούρνο, κάτι που του άλλαζε τελείως το γευστικό προφίλ, μετατρέποντάς το σε ένα τελείως διαφορετικό και πολύ νόστιμο υλικό. Συνοδευόταν από ταρτάρ κουνουπιδιού και κρέμα κουνουπίδι, ενώ ντρέσινγκ από καλαμάντσι και βασιλικό του έδιναν άρωμα και μία λεπτή και στρογγυλεμένη οξύτητα.
Μοσχαρίσιο καρπάτσιο, για τη συνέχεια, με σάλτσα τονάτο. Μία παραλλαγή του κλασικού ιταλικού πιάτου βιτέλο τονάτο που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία τις γεύσεις της θάλασσας με της στεριάς και συγκεκριμένα τον τόνο και την αντζούγια με το μοσχαρίσιο κρέας και την κάπαρη.
Λεπτές και ζουμερές οι φέτες του μοσχαρίσιου κρέατος, με τη σάλτσα του τόνου από πάνω να δίνει απλόχερα τη γεύση της σε συνδυασμό με την κάπαρη, ενώ λίγος σιναπόσπορος τουρσί πρόσφερε με τη σειρά του λεπτή του οξύτητα. Στην κορυφή του πιάτου λίγη ρόκα και παρεμεζάνα, έδιναν φρεσκάδα και έξτρα umami στο πιάτο.
Από τα κυρίως δοκίμασα δύο πιάτα, το ριζότο μανιταριών και τη φρέγκολα με γαρίδες.
Στο πρώτο κυρίως πιάτο, το ρύζι ήταν σωστά βρασμένο, ώστε να κρατάει λίγο στο δόντι, χυλωμένο και παράλληλα με ελάχιστο βούτυρο, ώστε να επιτρέπει στα μανιτάρια να βγάζουν όλη τη γήινη γεύση και τα ιδιαίτερα αρώματά τους.
Για περισσότερες εντάσεις, ο σεφ είχε χρησιμοποιήσει πάστα μαύρης τρούφας και μανιτάρια σιμέτζι πίκλα, ώστε το πιάτο να έχει και την επιθυμητή οξύτητα. Λίγη παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι στην κορυφή, ολοκλήρωναν με τον πιο όμορφο τρόπο το πιάτο.
Το δεύτερο κυρίως ήταν φρέγκολα με γαρίδες. Το πρώτο που με εντυπωσίασε ήταν το πόσο σωστά ήταν βρασμένη η φρέγκολα, ένα δύσκολο ζυμαρικό, καθώς το έχω δοκιμάσει σε πολύ καλά εστιατόρια σχεδόν… λιωμένο.
Εδώ ο σεφ την είχε βράσει σε μπισκ γαρίδας, στην οποία είχε δώσει ιδιαίτερα υψηλή γευστική ένταση, την οποία για να στρογγυλέψει είχε χρησιμοποιήσει λίγο λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά.
Η γαρίδες στο πιάτο ήταν ψημένες στη σχάρα, ζουμερές και ελάχιστα καπνιστές, δηλαδή ακριβώς όπως έπρεπε.
Αυτό ήταν ένα πιάτο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου και θα αποτελεί έναυσμα για να επισκεφτώ και πάλι το εστιατόριο Indigo του MarBella Elix Hotel. Συγχαρητήρια στον σεφ Βασίλη Μοσχοτά και την ομάδα του!
Το δείπνο μου έκλεισε με επιδόρπιο και συγκεκριμένα με ένα εκπληκτικό σεμιρφρέντο βανίλιας-αμυγδάλου, με φράουλα κονφί και γλυκό πέστο βασιλικού.
Το σέρβις εξαιρετικό και η λίστα κρασιών του εστιατορίου αρκετά πλούσια και ψαγμένη.