Birdman Athens: Το γιαπωνέζικο bar+grill της Αθήνας

Φαγητό εμπνευσμένο από τις πάμπ που στεγάζονται στο μετρό του Τόκιο. Ενημερωμένη και ψαγμένη κάβα με κρασί και σάκε. Αλλά και συγκλονιστικά κοκτέιλ.

Το Birdman Athens, το Japanese bar + grill του Άρη Βεζενέ, έχει καθιερωθεί πλέον στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά spot του κέντρου, το οποίο δίνει παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική.

Το μενού έχει αρκετές επιλογές από beef nigiri, γιαπωνέζικα καλαμάκια με διάφορες premium κοπές από σπάνιας ράτσας κρέατα και ειδικό section με κοτόπουλο (φτερούγες, μπούτια, καρδιές κ.ά), αλλά και vegetarian επιλογές.

Στα munchies –τα πρώτα του καταλόγου-, θα βρείτε κάποια εξαιρετικά νόστιμα πιάτα για να συνοδεύσετε το ποτό σας.

Το πρώτο πιάτο που δοκίμασα ήταν το μοσχαρίσιο ταρτάρ με γιούζου και κάπαρη Άνδρου.

Σερβίρεται ως oshizushi, δηλαδή το ταρτάρ είναι κομμεένο και τοποθετημένο πάνω σε πρεσαρισμένο ρύζι σούσι.

Το oshizushi είναι μια από τις παλαιότερες μορφές σούσι και φτιάχνεται συμπιέζοντας το ρύζι του σούσι με ψάρι ή κρέας και υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια κόβοντάς το σε μικρότερα κομμάτια για μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.

Η γεύση του ήταν πλούσια και ισορροπημένη. Το κρέας τρυφερό και γευστικό, με μια ελαφριά αίσθηση καπνού. Το γιούζου προσθέτει μια νότα φρεσκάδας από εσπεριδοειδή, ενώ η κάπαρη Άνδρου έδινε μια ελαφριά αλμυρή και πικάντικη γεύση.

Εξαιρετικά ήταν και τα Wagyu beef gyoza με τζίτζερ, θυμάρι και spicy σόγια.

Υγρά, λεπτά ρυζόφυλλα, σοταρισμένα από τη μία πλευρά τους ώστε να έχουν τραγανότητα, αγκάλιαζαν το ζουμερό Wagyu beef, το αρωματικό τζίτζερ και το δροσερό θυμάρι.

Η σόγια πρόσφερε μια ελαφρώς πικάντικη γευστική αίσθηση που αναδείκνυε ακόμη περισσότερο τις γεύσεις, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακολούθησαν τέσσερα διαφορετικά nigiri:

— Ichibo (γλουτός βοδινού), κοπή πικάνια, με γουασάμπι και kizami (λευκό κρεμμύδι) στην κορυφή.

Το κρέας είχε έντονη γεύση και ήταν εξαιρετικά τρυφερό. Παράλληλα, συνδυαζόταν άψογα με τα καυτερά υλικά και την ελάχιστη οξύτητα που είχε το ρύζι.

— Zabuton, κοπή chuck flap με αγιολι πόνζου.

Ελάχιστα πιο σφιχτό κρέας από το προηγούμενο, καθώς η κοπή είναι από τον ώμο του ζώου.

Ωστόσο, καθώς η ράτσα ήταν Wagyu, το κρέας ήταν εξαιρετικά τρυφερό, ενώ οι σταγόνες από της σος αγιολί και πόνζου, του έδιναν ελάχιστο άρωμα σκόρδου, το οποίο έρχονταν να ξεπλύνουν από το στόμα στη συνέχεια οι νότες του γιαπωνέζικου εσπεριδοειδούς.

— Gyo toro (κοιλιά), κοπή point end brisket με πίκλα από κόκκινο λάχανο και γιούζου.

Σε αυτήν την περίπτωση το κρέας ήταν τόσο τρυφερό, σαν βούτυρο, καθώς πρόκειται για μία κοπή ιδιαίτερα λιπαρή. Η πίκλα από το λάχανο βοηθούσε να μειωθεί η αίσθηση της λιπαρότητας στο στόμα, ενώ το γιούζου έδινε οξύτητα και τα χαρακτηριστικά του αρώματα.

– Ran Ichi κοπή D-rump, με μαγιονέζα τρούφας.

Το D-rump είναι η περιοχή γύρω από το ισχίο, τον γλουτό και τον μηρό και θεωρείται το πιο γευστικό σημείο.

Η μαγιονέζα τρούφας πρόσθετε μια νότα πολυπλοκότητας και αρωματικής έντασης στο γευστικό αποτέλεσμα.

Ένα πιάτο που συνδυάζε αρμονικά την τρυφερότητα του κρέατος με τη γήινη γεύση της τρούφας.

Από τα kushi, δηλαδή τα καλαμάκια, δοκίμασα το μπρόκολο με ταχίνι, σουσάμι και τραγανό αμύγδαλο, μία εξαιρετική vegan επιλογή, με συγκλονιστική γευστική ένταση.

Επίσης, δοκίμασα το στήθος πάπιας με apple wafu (μήλο, σέλερι και κρεμμύδι). Σούπερ τρυφερό φιλέτο, με το apple wafu να το ανεβάζει γευστικά σε γαστρονομικό επίπεδο!

Τα επιδόρπια είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.

Το σέρβις άμεσο, άψογο και πάντα ενημερωμένο ώστε να απαντά στις απορίες του επισκέπτη.

Birdman AthensΕστιατόρια Αθήνα