Το Aegean Cocktails & Spirits Festival 2022 επιστρέφει δυναμικά!

Το πιο vibrant Φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου!

Μην χάσεις το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέα όλη την Αθήνα, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, 16.00-23.00.

Γιατί να πάμε στο Φεστιβάλ;

• Για μία ολόκληρη ημέρα (16.00-23.00), 17 κορυφαίοι παραγωγοί θα στήσουν θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist.

• Θα δοκιμάσουμε διαφορετικά αποστάγματα, θα γνωρίσουμε τους ίδιους τους παραγωγούς και θα ενημερωθούμε για τον τρόπο παραγωγής τους.

• Στον ίδιο χώρο θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας cocktail στο “fun cocktail making”, και ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστών bartenders, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.

• Μαζί μας, Country of Honour, το Love Cyprus για να γνωρίσουμε κυπριακά κρασιά και αποστάγματα της Κύπρου στο μπαρ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

• Αν είσαι και λίγο ονειροπόλος… Έχεις άλλο ένα λόγο να έρθεις. Να είσαι συμμέτοχος σε μια διαδικασία που ρίχνει τους προβολείς στα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα και τα βάζει στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων. Με το Aegean Cocktails & Spirits από το 2016 οι Έλληνες παραγωγοί πήραν το ρίσκο να κάνουν ένα καινούργιο βήμα σε ένα τομέα που πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν. Όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να αποτελεί το μέλλον για τα αποστάγματα τους.

Σε μία περίοδο που το Localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το “think global, act local”, τα ελληνικά αποστάγματα παίρονυν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό. Σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό. Μέσω του bar.
Συμβάλλετε κι εσείς με την παρουσία σας σε ένα διαφορετικό Φεστιβάλ, που στόχο έχει να μπουν επάξια τα ελληνικά αποστάγματα στον παγκόσμιο χάρτη των αποσταγμάτων και κοκτέιλ.

Info

Σάββατο 4 Ιουνίου 2019, 16:00-23:00
Είσοδος 10€ , περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ και γευστική δοκιμή των αποσταγμάτων
Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)
Προπώληση μέσω του viva.gr Aegean Cocktails & Spirits Festival | Εισιτήρια online! | Viva.gr

H γιορτή όμως δεν σταματάει εδώ…

Στο πλαίσιο του Aegean Cocktails & Spirits 2022 , και ξεκινώντας από τις 29 Μαΐου μέχρι5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν συνταγές με ελληνικά αποστάγματα και τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.

● 360 cocktail bar (Αθήνα), ● 7 Sins Cocktail House (Κέρκυρα), ● A for Athens (Αθήνα),
● a:m the bar (Ναύπακτος), ● Apallou (Θεσσαλονίκη), ● Athenee (Αθήνα), ● Atisbar (Μαρούσι), ● Barden (Κέρκυρα), ● Bartesera (Αθήνα), ● Bittersweet (Τρίκαλα), ● Bogan bar Tinos (Τήνος), ● Boheme (Χανιά), ● Callas (Τήνος), ● Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη), ● Cin Cin (Θεσσαλονίκη), ● Damaskinou3 (Ναύπακτος), ● EPICO (Πλάκα Αγίου Νικολάου), ● Funky Monkey (Κοζάνη), ● Giulietta Spritzeria (Θεσσαλονίκη), ● Hippy Chic (Λάρισσα), ● IPITOUthebar (Athens), ● Isalos (Βόλος), ● Kamini Cocktail Bar (Πάργα), ● Kerouac Bar (Αλεξανδρούπολη), ● Kirki (Σκιάθος), ● Magic Bus (Δράμα), ● Menta (Θεσσαλονίκη), ● Mylos cocktail bar (Καστός Λευκάδας), ● Nectar Distillery (Θεσσαλονίκη), ● Parrot’s Beak (Διδυμότειχο), ● Pimpinella (Θεσσαλονίκη), ● Rivera (Βόλος), ● Route 66 Bar Ioannina (Ιωάννινα), ● Surfer Maya (Θεσσαλονίκη), ● Swell (Πλαταμώνας),
● Upupa Epops – The bar (Αθήνα , Κάτω Πετράλώνα), ● Yard Tales of Flavors (Αμάρυνθος Ευβοίας), ●Κάψουλα (Καβάλα), ● Μα-Γιω (Νέα Φλογητά, Χαλκιδική), ● ΟΙΝΟΦΛΥΞ (Αργυρούπολη), ● Το Λοκάλι (Αθηνα)

Τι είναι το Aegean Cocktails & Spirits

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων.
Ο στόχος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να μπουν στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων και να γίνουν ακόμη κάποιοι σπουδαίοι πρεσβευτές ελληνικότητας.