Πλατινένιο Μετάλλιο για το «Τέχνη Αλυπίας» Ερυθρό στον Διαγωνισμό Decanter 2021

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το κρασί «Τέχνη Αλυπίας» Ερυθρό 2018 από το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards: Απέσπασε το πλατινένιο βραβείο με βαθμολογία 97 πόντους, και απέχοντας μόνο με έναν πόντο από την υψηλότερη βαθμολογία που κέρδισε κρασί σε αυτή την κατηγορία (98 πόντοι).

Ο διαγωνισμός, ένας από τους μεγαλύτερους και επιδραστικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η φετινή ήταν μια χρονιά-ρεκόρ σε ότι αφορά στις συμμετοχές. Από τα 18.094 κρασιά που δοκιμάστηκαν, λιγότερα από το 1% του συνολικού αριθμού κρασιών που συμμετείχαν απέσπασαν πλατινένιο μετάλλιο. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική την αναγνώριση για το οινοποιείο αλλά και για το ελληνικό κρασί ευρύτερα.

To Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό είναι ένα χαρμάνι κλασσικό και αγαπημένο, που αξιοποιεί το εξαιρετικά πετυχημένο ταίριασμα του Μπορντολέζικου Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που ταξίδεψε από την Πελοπόννησο και ταίριαξε ξεχωριστά στο Δραμινό terroir. Ένα κρασί με συγκρατημένη εκχύλιση αλλά ταυτόχρονα πυκνό και πλούσιο, από σταφύλια καλλιεργημένα με φροντίδα στο Μικροχώρι και την Καλή Βρύση.

Το Τέχνη Αλυπίας ερυθρό είναι ένα κρασί που ταιριάζει με σχετική άνεση με διαφορετικά πιάτα και γεύσεις. Πιάτα που έχουν βάση τον κιμά μαγειρεμένο με γλυκά καρυκεύματα (κανέλα, γαρύφαλλο) θα συνομιλήσουν όμορφα με το κρασί: κεφτεδάκια, chili con carne, κανελόνια γεμιστά με κιμά, λαζάνια στο φούρνο, σπαγγέτι Bolognese. Εξαιρετική επιλογή επίσης για ζουμερά, γευστικά burgers αλλά και πιάτα μελιτζάνας, εκλεκτά αλλαντικά και κίτρινα τυριά παλαίωσης