Ποιος διάσημος σεφ χάρηκε επειδή ο κορονοϊός «βοήθησε να μπει λουκέτο σε αρκετά εστιατόρια»

Μια νέα συνέντευξη του διάσημου βρετανού chef Gordon Ramsay έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο της εστίασης. Μιλώντας στο Radio Times για τις συνέπειες της πανδημίας, παραδέχτηκε ότι «ο κορονοϊός ήταν μεν καταστροφικός για τα εστιατόρια, αλλά από την άλλη βοήθησε να ξεχωρίσουν τα καλά από τα σκουπίδια και να έρθουν στην επιφάνεια εκείνα που το αξίζουν».

Παράλληλα, μέσα στην καραντίνα ο κόσμος αναγκάστηκε να μαγειρέψει και να πειραματιστεί περισσότερο στην κουζίνα, δοκιμάζοντας συνταγές και νέες γεύσεις. Βγήκε από τον εγκλεισμό πιο γνώστης, πιο υποψιασμένος και εντέλει πιο απαιτητικός στις επισκέψεις του στα εστιατόρια, όταν εκείνα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν, όπως γράφει ο Guardian.

Αυτό ανάγκασε, όπως είπε ο Gordon Ramsay, τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να προσπαθήσουν περισσότερο να βελτιωθούν σε όλα τα επίπεδα και να κατεβάσουν λίγο τους τόνους και την έπαρση που χαρακτήριζε μερικούς σεφ.

Ο διάσημος σεφ προωθεί τη νέα του σειρά «Gordon Ramsay’s Future Food Stars», (Οι μελλοντικοί μαγειρικοί σταρ του Gordon Ramsay), που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο BBC One στις 31 Μαρτίου 2022. Σε αυτή την εκπομπή, 12 σεφ θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όριά τους -όχι μόνο στη μαγειρική- μέσω δύσκολων δοκιμασιών, διεκδικώντας ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Σύμφωνα με τον chef Gordon Ramsay, οι επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας αναγκάστηκαν μετά το άνοιγμα της εστίασης να κάνουν μεγάλα άλματα και να αυξήσουν τις ταχύτητές τους και την αποδοτικότητά τους, για να τα βγάλουν πέρα. Γι’ αυτό αναζητά υποψηφίους που ξεπερνούν τα όριά τους, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι πολύ καλοί μάγειρες.