Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Εγκαίνια για το νέο μπουτίκ κρεοπωλείο στην Κηφισιά

Ένα μπουτίκ-κρεοπωλείο, πρότυπο, με μοναδικό σχεδιασμό, που εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Κηφισιά (Στρ. Δαγκλή & Γορτυνίας γωνία).

Το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο KLAB (Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Κατερίνα Τσιτσιβά) ανέλαβε πριν ένα χρόνο τον σχεδιασμό του νέου καταστήματος «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου» στην Κηφισιά.

Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος ιδιαίτερα φωτεινός, μοντέρνος και λειτουργικός, όπου θέτει ως πρωταγωνιστή το κρέας αλλά και συνολικά τη γαστρονομική εμπειρία.

Συναρπαστικό μάρμαρο Ερέτριας, φυσικό ξύλο, μοντέρνες βιτρίνες ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο κατάστημα, λεπτομερής μελέτη φωτισμού, εμπλουτίζουν τις αισθητηριακές προσλαμβάνουσες, και υπηρετούν  την υγιεινή και την καθαριότητα, με τα πιο υψηλά στάνταρτ που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν χώρο με ζωικά προϊόντα.

Η διάταξη, εσωτερικά, διαμορφώνεται με τα ψυγεία-βιτρίνες και τους πάγκους κοπής ενώ πίσω από αυτά βρίσκονται μεγάλα ψυγεία με τζάμι, ώστε το κρέας να είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.

Τα ψυγεία εξωτερικά επενδύονται με λευκό διάτρητο (οντουλέ) αλουμίνιο, όπως και οι κολώνες, δημιουργώντας έτσι μία ενιαία εικόνα του εσωτερικού χώρου και της εξωτερικής όψης, που έχει επενδυθεί με μεταλλική λαμαρίνα βαμμένη λευκή.

Το ζωντανό κόκκινο-γκρι μάρμαρο έρχεται σε αντιδιαστολή με το ματ γκρι πλακάκι, ενώ το διάτρητο λευκό αλουμίνιο, συνδυάζεται αρμονικά με το γυαλί και το φυσικό ξύλο των πάγκων.

Στον πίσω τμήμα του μαγαζιού, λειτουργεί ο χώρος προετοιμασίας των κρεάτων με τους πάγκους κοπής και την αλυσίδα μεταφοράς τους. Όλο αυτό το τμήμα είναι απολύτως εμφανές στον πελάτη, ακολουθώντας την τάση της ανοιχτής κουζίνας που επικρατεί πλέον τόσο στους χώρους εστίασης, όσο και στις οικιακές κουζίνες. Ελαφρά υπερυψωμένος, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ιεροτελεστία της προετοιμασίας των προϊόντων.

Βιολογικά κρέατα

Στο κατάστημα της Κηφισιάς, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά κρέατα πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων – BIOHELLAS, και βιολογικές παρασκευές, με κορυφαίες το μπιφτέκι μοσχάρι ΒΙΟ, μπιφτέκι κοτόπουλο ΒΙΟ, Burger μοσχάρι ΒΙΟ, πανέ κοτόπουλο ΒΙΟ και πανέ μοσχάρι ΒΙΟ, εμπλουτίζουν την γκάμα των προϊόντων και κέρδισαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Αλλαντικά ωρίμανσης

Η γκάμα των κρεάτων συμπληρώνεται από μία ολόκληρη σειρά αλλαντικών ωρίμανσης. Εκλεκτά κρέατα, επιλεγμένα μπαχαρικά και αρωματικά της ελληνικής φύσης, και αργή ωρίμαση σε ειδικά ψυγεία, δημιουργούν μία καταπληκτική σειρά αλλαντικών. Σαλάμι Μετσόβου με μαραθόσπορο ή δυόσμο, chorizo μαύρου χοίρου, σαλάμι από 100% αρνίσιο κρέας, σαλάμι με τρούφα, αποτελούν μία εκλεκτή γαστρονομική πρόταση.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Μπούμπας: Από την Ήπειρο στα Μελίσσια και την Κηφισιά

Η παράδοση του κρέατος για την οικογένεια Μπούμπα ξεκινά το 1925 από την Ήπειρο. Ο Γιώργος Μπούμπας που ανήκει στην τρίτη γενιά, μετά το μοντέρνο και σύγχρονο κρεοπωλείο που λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια στα Μελίσσια, αποφάσισε να δημιουργήσει το δεύτερο κατάστημα του στην Κηφισιά.

Και στα δύο κρεοπωλεία το ποιοτικό και εκλεκτό κρέας αποτελεί το βασικό μέλημα. Ελευθέρας βοσκής μοσχαράκι, μοσχάρια ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, αμνοερίφια, αλλά και κρέατα γαλλικής και αμερικάνικης προέλευσης, Black Angus, μπριζόλες 45, 68 ή 90 ημερών ωρίμανσης.

Το κρεοπωλείο «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου» για την προμήθεια του κρέατος, συνεργάζεται με φάρμες που βρίσκονται αποκλειστικά στην Ήπειρο, και παρακολουθεί την ανάπτυξη και την εκτροφή των ζώων, που τρέφονται με 100% φυσικές τροφές, σε φυσικό περιβάλλον χωρίς παράπλευρες καλλιέργειες και δίχως τη χρήση ορμονών, συντηρητικών ή αντιβιοτικών.

Και στα δύο καταστήματα η μεγάλη γκάμα κρεατικών και αλλαντικών συμπληρώνεται από μία παλέτα εκλεκτών προϊόντων, όπως ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες για κρεατικά, σπάνια αλάτια, πιπέρια και μπαχαρικά, επιλεγμένα σκεύη μαγειρικής καθώς και ετικέτες κρασιών σε value for money τιμές.

Το υπερσύγχρονο εργαστήριο για αλλαντικά

Παράλληλα, η εταιρεία Μπούμπας – Κρέατα Ηπείρου, δημιούργησε στα Μελίσσια, ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο για την παραγωγή προϊόντων που ανήκουν στις κατηγορίες ζύμωσης – ωρίμανσης ή θερμικής επεξεργασίας. Τα προϊόντα αυτά παράγονται αποκλειστικά από κρέατα ελληνικής προέλευσης, ενώ η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018.

Η δημιουργία του πιστοποιημένου εργαστηρίου, άγγιξε τις 200.000 ευρώ.

Χριστουγεννιάτικες συνταγές από την σεφ Ντίνα Νικολάου

Κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα εμπλουτίζουμε τη γκάμα των παρασκευών μας με γιορτινές συνταγές. Η πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, Nτίνα Νικολάου, συνεργάζεται με τα κρεοπωλεία Μπούμπας και δημιούργησε μία σειρά από συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά στα γιορτινά τραπέζια.

Εμπνευσμένες συνταγές όπως: Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμωνιάτικες ρίζες, Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι, Χοιρινό ρολό με καραμελωμένα μήλα και σάλτσα γραβιέρας, Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με σάλτσα μελιού και πιλάφι με σταφίδες, Πορκέτα μαύρου χοίρου με γλάσο ξυδιού, κολοκάσι και γλυκοπατάτες και Μακαρονόπιτα με μπέικον μαύρου χοίρου, απογειώνονται με το κατάλληλο κομμάτι από τα ποιοτικά κρέατα που αποτελούν τη σφραγίδα των κρεοπωλείων Μπούμπας.

INFO

Καταστήματα: Κουντουριώτου 1, Μελίσσια | Στρ. Δαγκλή & Γορτυνίας, Κηφισιά | τηλ.: 210 613 3019 | [email protected]